На визита пристига управляващият директор на роялите Bösendorfer, Сабине Грубмюлер

11 Сеп 2024 12:29
 На визита пристига управляващият директор на роялите Bösendorfer, Сабине Грубмюлер На визита пристига управляващият директор на роялите Bösendorfer, Сабине Грубмюлер

Пловдив ще има удоволствието да посрещне Сабине Грубмюлер, управляващ директор на роялите Bösendorfer – един от най-известните културни символи на Европа. Тя пристига в града, за да се срещне с културни и бизнес лидери и, в рамките на тази визита, ще проведе среща-разговор с любителите на класическата музика, които могат да зададат въпроси, да разгледат и дори да пробват лично един от концертните рояли Bösendorfer. Събитието ще се състои с вход свободен на 20 септември 2024 г. (петък) от 18:30 часа в Зала „2019“ (ул. „Гладстон“ 32). Тази среща е насочена към всички меломани, които ще имат възможността да чуят увлекателния разказ на Сабине Грубмюлер за историята и настоящето на културната институция Bösendorfer.
Сабине Грубмюлер коментира предстоящото си посещение: „България е страна с богата музикална традиция и съм развълнувана, че ще имам възможността да се срещна и запозная с още хора, които като мен, споделят страстта към музиката. Ще е голямо удоволствие да разговарям лично с тях и да споделя историята и опита на Bösendorfer“.
В чест на посещението на Сабине Грубмюлер и в рамките на срещата на 20 септември, звездите на класическата музика – пианистката Донка Ангъчева и цигуларката Лидия Байч – ще представят музикална програма с произведения на Фредерик Шопен, Антонио Вивалди, Астор Пиацола, Фриц Крайслер, Енио Мориконе и други.
Донка Ангъчева, която вчера бе номинирана за „Будител на годината 2024“ в престижната класация на Българското Национално Радио споделя: „За мен е чест да бъда част от това събитие в Пловдив – градът, където започна моето музикално пътешествие. Музиката е универсален език, който свързва хората, и нямам търпение да споделя сцената с изключителната Лидия Байч и да се срещна с публиката в родния ми град.“
Централен партньор на събитието е Sportalm, които също имат специално отношение към Пловдив и музиката: "Sportalm и България са в дългогодишна и успешна симбиоза. Повече от 25 години австрийската модна марка произвежда в двата си завода в Мадан и Кърджали. Благодарение на тези производствени бази, ние сме дълбоко свързани със страната и нейните хора. Sportalm винаги е подкрепял културата в Австрия и е прекрасно, че сега можем да продължим тази традиция и в България. Вечерта с Донка Ангъчева и Лидия Байч е чудесна възможност да представим нашата компания за първи път като културен партньор в Пловдив. С нетърпение очакваме това уникално събитие."
Разговорът със Сабине Грубмюлер ще се движи в орбитата на музиката и международния културен обмен. Тя е опитен икономист и финансов специалист с над 30 години опит в ръководни позиции в различни австрийски индустриални компании. Тя е първата жена, която оглавява Bösendorfer Piano Manufacturers. Под нейно ръководство компанията успешно разработва няколко нови модела рояли и разширява международните си операции, като Сабине лично отговаря за дейностите на глобалния пазар. Преди да заеме поста на управляващ директор, тя играе ключова роля в реорганизацията на компанията. Сабине има богат опит в продажбите и маркетинга, както и задълбочени познания в организационното развитие. Притежава магистърска степен по бизнес администрация и има страст към музиката, пътуванията и опознаването на нови култури. Освен това, тя е активен поддръжник на млади таланти и жените в бизнеса, като член на Федерацията на индустрията и Бизнес форума за ръководители.
Това уникално събитие е чудесна възможност да се насладите на световна класическа музика и да се запознаете с историите на хора, които вдъхновяват с таланта и постиженията си. Входът е свободен, така че не пропускайте – очакваме ви на 20 септември в Зала „2019“!