Почина Матю Пери

29 Окт 2023 07:06

Американският актьор Матю Пери, най-известен с ролята си на Чандлър Бинг в хитовия телевизионен сериал от 90-те "Приятели", почина на 54-годишна възраст, съобщава CNN.

Актьорът е намерен мъртъв в дома си в Лос Анджелис, съобщиха източници от полицията. Няма данни за насилие. Сериалът "Приятели", който проследява съдбата на шестима млади приятели, живеещи в Ню Йорк, се излъчва от 1994 до 2004 г.

Комедията, в която участват Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк и Лиза Кудроу, се превърна в един от най-успешните сериали на всички времена. Последният му епизод е гледан от 52,5 милиона в САЩ, което го прави най-гледаният телевизионен епизод на 2000-те.

Телевизия Warner Bros, която продуцира "Приятели", заяви, че "сме съкрушени от смъртта на нашия скъп приятел Матю Пери".

"Матю беше невероятно надарен актьор и незаличима част от семейството на Warner Bros. Television Group, се казва в изявлението. Въздействието на неговия комедиен гений се почувства по целия свят и неговото наследство ще живее в сърцата на толкова много хора. Това е сърцераздирателен ден и ние изпращаме нашата любов към семейството му, близките му и всички негови предани фенове."

Роден в Масачузетс през 1969 г., Пери е израснал в Отава, Канада, където посещава начално училище с Джъстин Трюдо, който по-късно става министър-председател на Канада.

Пери се премества в Лос Анджелис като тийнейджър. Той играе ролята на Чаз Ръсел в Boys Will Be Boys и също така има роли в шоута, включително Growing Pains.

През ноември 2022 г. актьорът публикува мемоарите си, озаглавени "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо: мемоари". Известно е, че от години се е борил със зависимостта си от алкохола.