Кметът ще обжалва в съда решенията на "Пълдин туринвест"

17 Ян 2023 15:13

Ще изпълня решението на Общинския съвет от 19 декември, което ме задължава да поискам отмяна от съда на взетите решения на Общото събрание на "Пълдин Туринвест" АД от 9 януари 2023-а, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров по повод казуса с Панаира и днешната акция на съветниците от Демократична България в сградата на общината.

Законоустановеният срок за подаване на исковата молба към съда е 14 дневен от датата на провеждане на събранието, отбелязва Димитров. Ще изпълня волята на народа, така както ми е вменена от общинските съветници на града, казва още кметът, цитиран от пресцентър на общината.

 

С дата 17.01.2023 г. кметът Здравко Димитров внесе искова молба (изх. номер 23 ЕУ- 111) до Окръжен съд Пловдив за отмяна от съда на взетите решения на Общото събрание на дружеството „Пълдин Туринвест“ от 9 януари 2023 г. Едновременно с това е внесена молба(изх. номер 23 ЕУ- 112) за спиране на вписването в Търговския регистър за увеличение на капитала на дружеството и изменение на устава. Спазени са всички законоустановени срокове за обжалване

Main Menu