След четиричасово разискване приеха бюджета на Пловдив

15 Фев 2024 16:31

След близо четиричасово разискване Общинските съветници гласуваха бюджета на Пловдив, който е около 680 милиона лева."За" гласуваха 31 съветници от ГЕРБ, Съединени за Пловдив, Браво, ИТН и ДПС, а "против" бяха хората от ПП-ДБ ДБ, Възраждане и БСП.

Този бюджет се свързва с довършване на започнатото, с изплащане на това, което е поето като ангажимент и с малко проектиране към това, което имаме предвид да развиваме, коментира пред Радио Пловдив кметът Костадин Димитров.

Той припомни, че е заварил общината в недобро финансово състояние, а с делегираните повече средства от държавата ще се осигури необходимата крачка напред за довършване на започнатото, разплащане по поректи и малко проектиране.

"Има различни начини да се води политика - единият е да се отрече, започнатото преди нас, а другият е да се съгласим, че резвитието на града е свързано с развиване на вече поетите ангажименти".

Той благодари на всички съветници и увери особено тези, гласували против бюджета, че "след шестия месец при актуалицация, ще се направи всичко възможно да се реализират и техните предложения".

Сесията беше дълга, но спокойна и след проведените разговори с политически представените групи и с отделните общински съветници не стигна до политизирането на дебата за бюджета, обобщи Димитров.

Костадин Димитров не назова име за зам.- кмет по транспорта с обяснението, че се оглеждат много имена.