Фенът на Ботев Велизар 6 години взима заплата, без да ходи на работа

26 Фев 2024 20:38

След като служители на районното кметство на "Тракия" сигнализираха, че фенът на Ботев Велизар Цолакидис, който не се вясва с години, но получава възнаграждение, стана ясно, че са прави. В събота кметът на "Тракия" Георги Гатев отрече, че в кметството работи такъв човек, но днес стана ясно, че работи, но към голяма Община. "Направих проверка покрай този сигнал и се оказа, че Цолакидис е един от 30-те служители в отдел "Организационно-мобилизационна подготовка". Те са назначени на минималната работна заплата, средствата идват от държавата, а тези хора трябва да се грижат за поддръжката на сградите на общината. Затова и повечето са разпратени по кметствата", обясни зам.-кметът по обществен ред и сигурност Ангел Славов.

По негова информация Цолакидис е бил назначен в отдела преди 6 години. И оттогава досега е вземал пари, осигурени от данъкоплатците.

 

Ето и пълния текст на сигнала:

"Здравейте! Обръщаме се към вас с недоумение и молба да предприемете незабавни мерки и да дадете гласност на ситуация, от която сме меко казано възмутени и не разбираме как е възможно подобно безхаберие в общинска институция, каквато е районното кметство на район "Тракия".

Като служители на кметството смятаме, че подобен казус е абсурден, защото ние всеки ден ходим на работа и пoлагаме очаквания от нас труд, за да получим трудовите си възнаграждения за свършеното, но случайно разбираме, че в администрацията на район "Тракия" има назначено лице, което никога не сме виждали и не познаваме, а той също ежемесечно получава възнаграждение на трудов договор. Работата ни, като служители на районното кметство е тясно свързана и няма как, ако лицето Велизар Василис Цолакидис е наш служител и то от доста дълъг период от време, ние да не сме се срещали и взаимодействали в работните процеси.

Изразяваме желание да се даде гласност на гореупоменатото, защото ако има още такъв тип служители "фантоми“, то те би следвало да бъдат уволнени незабавно от новите ръководства на Община Пловдив, защото все чуваме как общината няма пари и нашите възнаграждения са обидно ниски, но явно въпреки това може да си позволи да плаща възнаграждения на хора, които реално не работят.

С уважение,

Служители на район "Тракия" - Община Пловдив"