ЕНП в Пловдив: Земеделските стопанства намаляват драстично в Европа

15 Мар 2024 11:14

 

Намаляване с 6,4 милиона земеделски стопанства в ЕС има за няколко години, това е около 40% от съществуващите, това каза евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Ковачев. Той откри конференция "Европейската сделка за фермерите, визията на ЕНП за земеделието в Европа".

Евродепутатът Ковачев подчерта, че всяка зелена политика трябва да отговаря на интересите на производителите и потребителите. Тази седмица в Страсбург ЕНП сте противопостави срещу безусловното отваряне на европейските пазари. Трябва да се плаща на база на пазарната устойчивост на стопанствата, каза още председателят на групата евродепутати от ГЕРБ.

 

Форумът е в Гранд Хотел “Пловдив" и в него участие взимат кметът на Пловдив Костадин Димитров евродепутати от Европейската народна партия, председателят на Парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева, земеделски производители, представители на секторни организации и други. Събитието е част от поредица конференции, организирани от ЕНП в държавите-членки на ЕС.

"За мен е изключителна чест да ви посрещна в нашия изключително красив и древен Пловдив. Градът, с Тракийската низина, с Аграрния университет, УХТ, Института по земеделие, с река Марица, е център на аграрното образование в България. Той не е само това - Пловдив е културен, образователен транспортен и туристически център. Именно чрез такива форуми се набелязват конкретните проблеми и даваме решение за развитие на общото ни бъдеще", каза кметът на Пловдив Костадин Димитров в своите встъпителни думи.

 

Понеделник или папката с мандата ще бъде изпълнена, или директно отиваме на избори. Няма да има никакви преговори извън понеделник. Това заяви след конференция за земеделието в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов."Българите да се готвят за вдигане на данъците. Ще е трудно на парламентарните групи, които ще се наложи да подкрепят премахване на плоския данък, да обяснят на бизнеса, който толкова пострада от Ковид, защо толкова години ние държахме ниско ДДС, а сега ще се вдига.", каза Бойко Борисов.

"Вчера Международният валутен фонд изпрати препоръки: "България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече данъчни постъпления в бюджета. Необходимо е да се премахне плоският 10% данък за доходите на физически лица." Честити нови данъци българи! Това е следствие на безумната финансова политика на "Промяната" и масовото раздаване на средствата.", обобщи Борисов.

Преди три години чакалня на еврозоната, европейски Банков съюз, 0 незаконна миграция! Какво не ви хареса? Кое промениха? Кое искате да промените още? И данъците "променихте", попита лидерът на ГЕРБ.

Main Menu