Бойко Борисов: Повече компромиси не бива да се правят - нито с народа, нито с политическата система /снимки и видео/

20 Юли 2024 11:24

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали участват в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион".

Събитието се провежда днес и утре в Пловдив. Форумът се организира от фондация "Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България".

Регионалната академия беше открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и кмета на Пловдив Костадин Димитров.

Сред участниците в срещата са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателката на Народното събрание Рая Назарян, евродепутатът Андрей Ковачев. Сред основните теми на форума ще са енергийната стратегия на България, дигитализацията на общините, иновациите, както и младежките политики.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров сподели, че ''над 100 млн. лева бяха гласувани за инфраструктура на Пловдив по време на управлението на ГЕРБ. Във всеки областен град вече има спортна зала, в Пловдив се отпуснаха пари и за стадионите. Искам да поздравя младежите, които са останали в България - към вас гледаме с огромна надежда''.

Георг Георгиев се обърна към младежкия актив към партията със следните думи: ''Моят апел е този - не позволявайте на никой да ви внуши, че не ставате или не сте легитимни. Единствената легитимна партия в държавата е ГЕРБ''.

Емоционално изказване направи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, като засегна няколко теми. Ето част от думите му относно политическата обстановка в страната:

"Най-лесно е да се разсърдиш на избирателите, че са те сложили по-назад. Ние поехме цялата отговорност, поискахме подкрепа от колегите от ПП и ДБ, за да направим правителство.

Месеци преди изборите ГЕРБ отказа подкрепата на ДПС - уважаваме ги, но коалиция с тях няма да правим. Направихме всичко, за да няма следващи избори, но такива ще има. Защо беше цялата тази ехидност от страна на ПП-ДБ? В живота всичко се връща. Разпадането на ДПС ги направи втори и те изпаднаха в изолация. Надявам се колегите да са си извели своите поуки.

За нас тези избори трябва да бъдат последни - повече компромиси не бива да се правят - нито с народа, нито с политическата система. Като човек с опит се обръщам към колегите от нашата партия - не минавайте червената линия на езика. Искам от водещите фигури на ГЕРБ, дори и Делян Добрев, рязко да коригират изразните средства".

''При лоша година за земеделците държавата да намалява данъците и до 5%.Яд ме е, че научихме българите да карат безплатно. Време е да кажем дотука може с парите на хората. Шофираш в Гърция, в Турция, в Канада и си плащаш, така както си плащаш в магазина за храна. Системата дисциплинира. Едно от най-важните неща е да бъдем по-различни и да има превенция.''

''Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги, които са изключително смели момчета. Те вършат огромна работа при пожари, наводнения и бедствия.''

Този, които хвърля фаса от колата, а след него магистралата е затворена с часове, не трябва ли да понесе отговорност, за да знаят другите, че така не се прави. Къде е превенцията? Да купят баки на Спартаните и "Кугар"-ите, но и 33 да направим нямат смисъл, ако няма превенция към човешката глупост и извършителите, обясни още Борисов.

''Ние сме тези, които вършат работа, а не самохвалци, каза още той. И обясни на кмета на Пловдив, че трябва да се работи бързо по Околовръстното.''