Пуснаха за движение ремонтираната отсечка на бул. „Васил Априлов“

04 Сеп 2024 14:31

Автомобилите тръгнаха и по двете платна на бул. „Васил Априлов“, след като днес, в присъствието на кмета Костадин Димитров, той бе отворен за движение.
Изцяло реконструирана е отсечката от кръстовището на бул. „Васил Априлов“ и бул. „Дунав“ до Хладилника, в посока АМ „Тракия“. Булевардът вече е с две платна с по три ленти, а в реновирания участък са изградени две кръгови кръстовища – едното при ул. „Дилянка“, а другото – при ул. „Напредък“. Напълно подменени са подземните комуникации, изградена е велоалея и е поставена маркировка.
Кметът на Пловдив Костадин Димитров увери, че ще бъдат изградени и останалите 850 метра до изхода от Пловдив.
„Обектът е изпълнен предсрочно. За нас бе важно да го пуснем преди учебната година. В навечерието на 6-и септември отваряме една от големите входно-изходните артерии на Пловдив“, подчерта кметът Костадин Димитров.
Управителят на фирма „ИСА 2000“ Юлиян Инджов посочи, че булевардът е реконструиран с иновативна настилка, която се полага на магистрали и не задържа вода.
„Поздравявам пловдивчани за новата придобивка и пожелавам да я ползват по-дълго време. Пловдив се развива много бурно и има нужда от инфраструктура, която да е съобразена с темповете на растеж на града, защото това ще е в помощ на бизнеса и на гражданите“, изтъкна Инджов.