Коалиция Заедно: Лидерство за реформа, а не за партийно лидерство

29 Мар 2023 09:08

Ива Митева, председател на коалиция “Заедно": „Ние тръгваме с нагласата за лидерство за реформа, а не за партийно лидерство и това, което “Заедно" казва, е да извадим социалноикономическите проблеми пред партийните. Това е нашата обща цел. Ако можем да обединим все повече и повече хора, и информации, за да не изпадаме в това положение, в което изпаднаха последните парламенти. Ако има лидерство, нека то е насочено към създаване на нещо и решаване на проблемите, да изпълняваме казаното.“, пише БТА.

Хубаво е, когато другите формации ни следят и заимстват нещо от нас. Ние не им се сърдим. Това е смисълът на “Заедно". Приоритетите ни тръгват от обедняването - все повече магазини втора употреба се появяват в страната, подготвят се още и още. Спомнете си кога беше това - 90-те години в момента на една голяма криза. Това е много тъжно, че го виждаме сега. Катастрофите - този проблем отново не е решен. Какво пречи да се въведе системата за средна скорост и да се купят камери на по-кратки разстояния, за да не загиват хора?

„Оприличиха социалната система на воденица - ние сме водата като водни капчици отлитаме и изчезваме, но колелото продължава да се върти. Хората с ирония към самите себе си го казват. Клубовете дори не са в центъра на града, защото в центъра са партийните клубове на партиите. Има един вагон само в България за хора с увреждания. Дадоха ни молба за организиране на състезания за 11 000 лева и защо “Армеец" и залата в Русе не се предоставя безплатно на хората?“

Main Menu