Анна Троева от “Възраждане” : Ще работя за осъвременяването на община Брезово

25 Окт 2023 13:25

“Община Брезово е малка китна община, сгушена в полите на Сърнена средна гора, която има богато културно-историческо наследство, уникални природни дадености, богати традиции като културен и образователен център.

 

Едновременно с това Общината ни се обезлюдява и губи жизнеността си. Активни и образовани млади хора избират други населени места и чужбина за свой дом, и това според мен е най-сериозният проблем, върху който аз и екипът ми трябва да се съсредоточим. Младите хора напускат община Брезово в търсене на нови възможности – работа за себе си, училища за своите деца, възможности за активни спортни дейности и образователни, и изграждащи детското развитие занимания. Да върнем младите хора и младите семейства в Общината ще е най-голямото предизвикателство, пред което сме изправени, тъй като трябва да създадем подходящите условия, с които да ги привлечем и задържим. Спокойният начин на живот и чистия въздух в селската среда не е достатъчен фактор, необходимо е да направим всичко възможно да привлечем нови инвеститори, които да изградят бизнеса си на територията на общ. Брезово, с което да се създадат нови работни места.

 

Необходимо е да разширим обхвата на детската градина в гр. Брезово, тъй като тя е събирателен център за децата от цялата Община – насочили сме се към това, да създадем яслена група, която ще е в помощ на младите семейства, желаещи бързо да се завърнат към работните си места. В тази връзка ще е нужно разширяване и оптимизиране дейността на домашния социален патронаж, в създаване на „детска кухня“, като с тази услуга ще създадем значителен комфорт у младите семейства в отглеждането на малките им деца. Трябва да преобразим спортните терени на територията на община Брезово, с което да създадем условия за активни спортни дейности за малки и големи.

 

За нас ще е голям успех, ако успеем и едно младо семейство да върнем на територията на община Брезово, но се надяваме да постигнем много повече, създавайки необходимите условия, за това младите хора да избират да останат, да работят тук, да се развиват и да създават бъдещето си в Общината. Ще работим за осъвременяването на община Брезово”, заяви на среща с граждани, кандидатът за кмет от “Възраждане” - Анна Троева.

 

 

“Възраждане” е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu