Митрополит Николай благослови Костадин Димитров, той дари проект за изграждане на нов храм в Пловдив

25 Окт 2023 19:19

 

Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай прие днес кандидат-кмета на Пловдив от ГЕРБ Костадин Димитров в официалния салон на Пловдивската Света Митрополия. Владиката благослови г-н Димитров и му поднесе в дар Светата Библия и икона на Спасителя Христос с пожелания за успех на предстоящите избори и много усърдие в народополезното дело.
Кандидатът за кмет на Пловдив Костадин Димитров беше придружаван от Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, и от народния представител от Пловдив Радомир Чолаков. Негово Високопреосвещенство изказа своите сърдечни благопожелания за успех и към г-жа Атанасова, като изрази адмирациите си към търпението и такта, с който парламентарната група на ГЕРБ-СДС съумява да опазва стабилността на парламента и да подтиква народното представителство към вземането на народополезни решения.
Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай помоли г-жа Десислава Атанасова да предаде неговите сърдечни поздрави и благопожелания на г-н Бойко Борисов, като заяви, че в цялата нова история на Българската Православна Църква не е имало държавно управление, което да е направило повече за вярата на народа, от правителствата, ръководени от г-н Борисов, чрез строителството на нови храмове, възстановяването на манастири и църкви, материалната подкрепа на духовенството и всякога демонстрираното уважително отношение към традиционното вероизповедание в България. Според митрополит Николай заслугите на г-н Борисов като защитник на вярата никога няма да бъдат забравени от православния народ и благопожела на г-н Бойко Борисов здраве, успех и сили, за да продължи да бъде гарант за мира и за стабилността на нашето отечество в тези сложни времена.
Костадин Димитров поднесе в дар на митрополит Николай завършените проекти за изграждане на новия храм в ж.к „Тракия“. Двамата обсъдиха съвместните действия, които Пловдивската митрополия и Община Пловдив ще предприемат веднага след изборите, за да започне срочното изграждане на дългоочакваната църква в този район на града, както и други бъдещи инициативи, чрез които църквата да продължи да обогатява облика на град Пловдив и да допринася за устойчивото му развитие, като духовен и културен център от национално и европейско значение.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu