Пореден опит за репресия и саморазправа с активист на “Възраждане”

25 Окт 2023 19:23

 

Юлиян Недков е поредният активист на “Възраждане” в град Пазарджик, който бива малтретиран и тормозен физически и вербално, само заради политическата си принадлежност и виждания. Според закона за защита от дискриминация в неговата част :Чл.4 (1) (Доп. -ДВ, бр. 70 от 2004г. в сила от 01.01.2005г.) забранена е всяка пряка и непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, гражданство, произход, религия, вяра, образование, убеждения и политическа принадлежност..”.

 

В случая, единствената вина на Юлиан Недков е, че е активист и симпатизант на “Възраждане”. На 24.10, тази година над него бива извършен побой от лице, което, докато е нанасяло ударите е крещялo, че това е заради “Възраждане”.

 

Юлиян Недков е понесъл общо три удара - в областта на очите, челюстта и гърдите и единствената причина за агресивното нападение е уважението, което изпитват неговите съграждани към него и симпатизирането на “Възраждане”. В следствие на побоя Недков получава травма на главата, клепачите и околоочната област, както и контузия на гръдния кош и повърхностна травма на устните и устната кухина, кръвонасядане на лигавицата на дясната очна ябълка, болезненост в окосмената част на главата и долната челюст.

 

Заключението на медицинската експертиза, проведена от д-р Е. Бъчваров гласи : “Описаните травматични увреждания са причинени по механизма на удар или притискане с твърд предмет и е възможно по начин и време да са възникнали така, както съобщава освидетелстваният в предварителните сведения. Било е причинена болка и страдание.”

 

“Възраждане” застава зад всички свои членове и симпатизанти в неравната им битка срещу корупцията и агресивния феодализъм на местната власт и зачестилите посегателства над тях няма да останат без отговор, съобразен с изискванията на закона. Такъв тип действия издават само неистовия страх на местното статукво и най-добрият начин всеки гражданин да заяви ясно своята позиция срещу - малтретирането, побоите, корупцията и политическите издевателства е на 29-ти октомври да гласува с бюлетина номер 42.

"Възраждане" е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu