Виолета Христодулова е кандидатът на БСП за кмет на община Марица

26 Авг 2023 13:39

 

Дългогодишният директор на училището в с. Рогош, общински съветник, и лидер на местната структура Виолета Христодулова е безспорната кандидатура на социалистите за кмет на община Марица. Номинацията и бе единодушно утвърдена от делегатите на конференцията на БСП.
„Поставяйки в центъра на нашите усилия хората и работейки за преодоляване на натрупани проблеми, вярвам, че заедно ще успеем да реализираме политики за устойчиво развитие на нашата община. Подобряването на публичните услуги, обновяването на общинската инфраструктура и включването на жителите на общината във вземането на решенията за стратегическото и развитие, са гарант за силно местно самоуправление.“ заяви след номинацията и за кмет на общината Виолета Христодулова.
Конференцията утвърди и кандидатите за общински съветници и кметове на населени места, както и предизборната платформа за предстоящите на 29 октомври местни избори.
Визията на социалистите за развитие на общината стъпва върху левите приоритети в социалната политика- достъпно образование и здравеопазване, разширяване на социалната ангажираност на обществото. Важно място е отредено и за развитието на общинската инфраструктура, приемането на общинска програма за зелените системи и разработването на активна политика за енергийна ефективност на публични сгради. Създаването на Общинско предприятие за улични ремонти и увеличаване на средствата за капиталови разходи за пътна мрежа, вкл. вътрешноквартални улици, образователни, културни и социални институции са съществена част от програмата. В нея са заложени и мерки за задържане на младите хора в общината - прилагане на стандарта за корпоративна социална отговорност – отговорност към децата; обвързване на професионалното образование с потребностите на местната икономика и последваща реализация чрез засилване на връзката „Училище–Бизнес-Община”, приемане на Програма за младежка заетост 2023–2027 г., в която да се отдели специално място на стимули за заетост на млади хора с висока квалификация.
„Ще работим за ново качество на живот в населените места, в името и за промяната към по-добро за всеки един жител на община Марица.“, каза в заключение кандидатът за кмет Виолета Христодулова.

Main Menu