Повече от 200 деца ще се включат в празника на Община Марица

22 Мар 2024 18:21

 

Повече от 200 деца ще се включат в празника на Община Марица, който се отбелязва на 25 март – Благовещение. Четири спортни турнира ще се проведат в понеделник. Най-много са заявилите желание за участие в съревнованията по футбол, като за игрите са се записали повече от 100 състезатели. Миналогодишните шампиони – момчетата от ОУ „Дядо Иван Арабаджията“ в с. Царацово се готвят усилено за традиционния турнир. Шест отбора ще се състезават по волейбол. Предвидени са и индивидуални спортове – скок от място и 50 метра спринт, като в двете дисциплини на леката атлетика ще се включат повече от 40 състезатели.
„В съревнованията ще участват ученици от 5 до 7 клас. Спряхме се на тази възрастова група, защото вече имат опит. Работим и с по-малки индивидуално. За всички участници сме предвидили транспорт, както и награди“, каза спортният организатор Николай Нейчев. Той подчерта, че Община Марица винаги е подкрепяла спорта и е давала всичко за развитието на децата. „Имаме 13 футболни клуба, разполагаме със зали в Рогош, Труд и Маноле и 10 спортни площадки. Хандбалът ни е на изключително високо ниво, като последните 2 години сме шампиони, както и в плажния хандбал. Формиран е баскетболен клуб в Рогош и се надяваме с откриването на новата зала все повече деца да събудят интереса към тази отборна игра“, допълни Нейчев. От две години в Рогош тренират карате повече от 40 деца и младежи на възраст от 7 до 18 години.
„Празникът е насочен изцяло към децата, защото те са бъдещето на Община Марица. 25 март е обявен за неучебен ден и очакваме много деца и младежи да се включат в съревнованията“, заяви кметът Димитър Иванов. Стартът на спортните турнири ще бъде даден в 9 часа на 25 март в спортната зала на СУ „Васил Левски“ в Маноле. Леката атлетика ще се проведе на площадката пред училището.
По повод празника на общината – Благовещение в училищата се провежда и конкурс за есе, мултимедийна презентация и рисунка на тема: „Община Марица – моят роден край“. „Идеята ни е да открием, да насърчим и да популяризираме развитието на талантливи деца, творческата им изява, иновативното мислене и личната позиция“, посочи от своя страна ръководителят на образователните дейности в общината Димитрина Стойчева. Конкурсът е организиран в три раздела и две възрастови групи, като всеки участник има право да участва само в един от тях. В детските градини ще се проведат образователни представления на театър „Слънчо“.

Main Menu