Мечоците Пепо и Сиси сътвориха незабравим празник за децата в Царацово /снимки /

01 Юни 2024 15:50

 

Детският празник в Царацово започна с музика и игри на цветно украсения площад пред читалището „Дядо Иван Арабаджията“. Появата на мечоците Пепо и Сиси предизвика истински възторг и красиви емоции у децата. Всеки малчуган направи снимки за спомен с тях, а те включиха малки и големи в забавленията. Кметството подари на децата спектакъл на театър „Чар“, който ги пренесе във вълшебния свят на популярни герои от приказките.
Кметът на Царацово Димитър Петров отличи за активно участие в олимпиади, конкурси и състезания Адриан Караатанасов, Виктория Лазарова, Мария Милушева и Марина Кирилова. Никола Кирилов бе удостоен с грамота за достойно представяне в областния кръг на олимпиада по математика, а Мария Ангелова – за отлично представяне в състезания на Сдружението на българските начални учители и „Таралеж“. Те получиха стикове за селфи, моливници, химикали, флаш памет, разделители и ваучери за закупуване на книги.
По повод най-усмихнатия ден от кметството и Община Марица бяха подготвили подаръци и лакомства за всички деца. През целия ден бяха организирани множество атракции за малки и големи.
Кметът на Община Марица Димитър Иванов поздрави децата за 1 юни. „Вие сте най-ценното богатство и във вас виждаме нашето бъдеще. Всичко, което правим е с мисълта за вашето развитие – новите детски градини, обновените училища и читалища, спортните зали и площадки за игра. Те ви дават възможност да придобивате знания и умения, да развивате заложбите си и да имате по-добри условия за живот. Желая ви безгрижни игри, слънчеви усмивки и продължавайте да бъдете гордост за родителите си и за нашата община“, посочи в приветствието си кметът Димитър Иванов. Той се обърна с апел към порасналите деца да дават добър пример на малчуганите, да ги подкрепят в осъществяване на мечтите им и пожела на всички да се развиват и да работят в общината.
Празници по повод Международния ден на детето – 1 юни се проведоха във всички населени места в Община Марица.