Събраха 3500 лева за малкия Денис на футболен турнир в Община Марица

23 Сеп 2024 22:12

 

Община Марица с подкрепата на кмета Димитър Иванов, ФК „Скутаре“, родители на деца от школата на „Ботев“ (Пловдив), ЗС на БФС – Пловдив и фирма „Alessa“ организираха благотворителен футболен турнир „Денис и приятели“ в помощ на юношата на „канарчетата“ Денис Еминов. По време на състезанието чрез дарителски кутии, които бяха поставени около игрищата, се събраха 3500 лева в подкрепа на лечението на малкия футболист. Организаторите на турнира изказаха благодарност към всички, подкрепили инициативата.

Турнирът се състоя на стадиона в Скутаре, а участие взеха деца, родени 2017 - 2018 година от школите на „Хебър“ (Пазарджик), „Арда 1924“ (Кърджали), „Локомотив“ (Стара Загора), „Тракия 2004“ (Пловдив), „Шипка Старс“ (Асеновград), футболна академия „Карлово“, „Раковски“, „Марица“ (Ясно поле) и домакините от „Скутаре“. Организаторът на турнира Пламен Ботев благодари на участниците в съревнованията, на техните ръководители, родители и гости, съпричастни с благотворителната инициатива. „Знаете, че каузата ни е за Денис Еминов. Всички се надяваме детенцето да оздравее. Продължавайте все така да бъдете съпричастни, защото всяка помощ може да се окаже решаваща в даден момент. Бъдете здрави, което е най-важното и винаги всеотдайни към доброто“, заяви Пламен Ботев.

„Аплодисменти за всички родители и деца, които днес се включиха в благотворителната инициатива в помощ на Денис Еминов. Ние от Община Марица и в лицето на кмета Димитър Иванов, винаги помагаме и съдействаме за такива каузи. Днес сме се събрали за добра и сърдечна инициатива. Искам да благодаря на всички, които дойдоха и подкрепиха този турнир. Преди всичко трябва да бъдем хора. Днешната кауза, за която сме се събрали, се казва Денис. Пожелавам му от името на цялото ръководство на Община Марица бързо оздравяване и в най-скоро време да го видим по стадионите“. С тези думи се обърна заместник-кметът по спорт в Община Марица Николай Стаматов към участниците в благотворителната инициатива.

След това той заедно с кмета на Скутаре Катя Тодорова, Пламен Ботев и шефа на ЗС на БФС – Пловдив Огнян Златков наградиха всички отбори с медали и купи. Съотборниците в „Ботев“ на Денис Еминов – Ангел Георгиев и Станислав Пищаков подариха в знак на благодарност фланелка на своя отбор на Пламен Ботев с надпис „Бързо оздравяване, Денка. С теб сме!!!“. Малките футболисти призоваха тези, които желаят, да направят дарение на следната банкова сметка:

ТИТУЛЯР: Денис Фахриев Еминов,
BG67STSA93000031147427, Банка ДСК