ЦСКА 1948 и Ботев кръстосват шпаги в Бистрица

23 Май 2024 07:56

Отборът на Ботев (Пловдив) гостува на ЦСКА 1948 в пети мач от групата, определеща отбора, който ще има възможност да играе бараж за участие в Лигата на конференциите. Срещата между двата тима в Бистрица започва в 17:45 часа и ще бъде ръководена от Иво Андреев.

Двубоят има голямо значение за столичани, които все още са в битката за седмата позиция. Колкото до ''канарчетата'', настроението при ''жълто-черните'' е ваканционно. Преди седмица пловдивчани триумфираха в Купата на България, с което си гарантираха участие в Лига Европа и на практика кампанията за футболистите на Душан Керкез приключи. 

''Червените'' се намират на седмото място с актив от 46 точки. Футболистите на Валентин Илиев записаха нулево равенство при гостуването си на Арда в предишния кръг. ''Жълто-черните'' заемат деветата позиция с 45 пункта. В миналия кръг Ботев допусна поражение от Славия на стадион ''Александър Шаламанов'' с 1:3.

Позитивната новина за ''канарчетата'' от вчерашния ден е, че Душан Керкез и щабът му ще останат Пловдив, след като наставникът подписа нов двугодишен договор с ''жълто-черните''.