ЕП 2024 днес: Свиреп сблъсък между Хърватия и Италия, Албания ще се надява на чудо

24 Юни 2024 07:54

Отборите на Хърватия и Италия излизат един срещу друг в много вълнуващ сблъсък от последния кръг на група ''В'' на Евро 2024. Двубоят в Лайпциг стартира в 22:00 часа и ще бъде ръководен от Дани Макели (Нидерландия).

Италианците се намират на второто място в групата с актив от 3 точки, а хърватите са последни само с един пункт.

''Скуадра адзура'' записаха победа над Албания с 2:1, а след това паднаха от Испания с 0:1. ''Шахматистите'' стартираха Евро 2024 с тежка загуба от испанците (0:3), а във втория кръг не успяха да победят албанците (2:2).

За да завърши втори, действащият европейски шампион днес или трябва да победи, или да направи реми. При загуба ''Скуадра адзура'' може да финишира на третата позиция, като със своите 3 точки ще разчита да е сред четирите най-добри трети отбора в групите, които ще се класират за осминафиналите. От друга страна, бронзовия медалист от Мондиал 2022 го устройва само успехът в този двубой. В такъв случай именно той ще стане втори, освен ако Албания не запише сензационна победа над Испания и завърши с по-добра голова разлика.

 

Националните тимове на Албания и Испания се изправят един срещу друг в двубой от последния кръг на група ''В'' на Евро 2024. Мачът в Дюселдорф започва в 22:00 часа и ще бъде ръководен от Глен Ниберг (Швеция).

Футболистите на Луис де ла Фуенте вече си осигуриха първото място в групата след победите над Хърватия (3:0) и Италия (1:0). Тимът на Силвиньо пък записа загуба от Италия с 1:2, а след това направи равенство с Хърватия (2:2). Албанците ще се надяват да развалят кошмарната серия от поредни загуби срещу ''Ла Фурия''.

Това е един от най-удобните съперници на испанците. Тимът на Испания е спечелил всичките осем последни срещи срещу албанците, и то с уникалната голова разлика 31:3.