Ще продължи ли европейската приказка на Ботев в Гърция

25 Юли 2024 07:51

Отборът на Ботев (Пловдив) гостува на Панатинайкос в първи двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата между двата тима стартира в 21:00 часа и ще се проведе на Олимпийския стадион в Атина. Главен съдия ще бъде Давид Фуксман от Израел. 

Победителят от тази двойка ще се изправи срещу Аякс или Войводина в третия предварителен кръг на Лига Европа. Загубилият пък ще премери сили срещу Жрински Мостар или Браво в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

За гърците това ще е първи официален мач за сезона. ПАО започва от тази фаза на турнира, а първенството стартира следващия месец. ''Детелите'' изиграха четири контроли, в които записаха две победи, едно равенство и една загуба. 

''Канарчетата'' надвиха Марибор в първия квалификационен кръг на втория по сила европейски клубен турнир. Футболисите на Душан Керкез се наложиха с 2:1 над словенците в първата среща, а след това записаха зрелищно равенство (2:2) на стадион ''Людски врът'' и така продължиха във втория кръг след общ резултат 4:3. ''Жълто-черните'' стартираха шампионата успешно, след като победиха с убедителното 3:1 Ботев (Враца) като гост.