Локомотив гостува на Левски в интригуващ сблъсък

02 Дек 2023 08:25

Отборите на Левски и Локомотив (Пловдив) се изправят един срещу друг в интригуващ сблъсък от 19-ия кръг на efbet Лига. Срещата между двата тима ще стартира в 17:30 часа и ще бъде ръководена от Валентин Железов. 

''Сините'' се намират на шестото място в класирането с актив от 29 точки. Футболистите на Николай Костов се намират в серия от пет поредни мача без успех в първенството. В предишния кръг столичани завършиха при резултат 2:2 срещу Локомотив (София) като гост. 

Локомотив (Пловдив) е на четвъртото място вкласирането с 35 пункта. Възпитаниците на Александър Томаш постигнаха едва една победа в последните си осем срещи в елита. Преди седмица ''черно-белите'' допуснаха загуба при гостуването си на Ботев (Враца) с 0:2. 

Наставникът на домакините ще трябва да се справя с някои кадрови проблеми, включващи отсъствието на Джавад Ел Джемили и Илиян Стефанов. Двамата ще бъдат част от традиционната "Синя фиеста" преди мачовете на стадион "Георги Аспарухов". Под въпрос за срещата остават Хосе Кордоба, Асен Митков и Роналдо. 

В Локомотив няма отсъстващи, така че Томаш ще заложи на оптимален състав в търсене на положителен резултат днес.

 

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ: П. Андреев; Петрис, К. Димитров, Ван дер Каап, Цунами; Дарлан; М. Петков, А. Краев, Фадига, Уелтон; Рикардиньо

ЛОКО ПД: Хоркаш; Камдем, Сегура, Паскалев, Лясков; Х. Иванов, Евандро; Дион, Д. Илиев, Джовани; Г. Минчев