Локомотив гостува на Лудогорец в голямото дерби на 1/8-финалите за Купата на България

06 Дек 2023 08:27

Отборите на Лудогорец и Локомотив (Пловдив) излизат един срещу друг в един от най-вълнуващите 1/8-финални мачове в турнира Sesame Купа на България. Срещата между двата тима в Разград започва в 17:30 часа и ще бъде ръководена от Георги Гинчев. 

Обстановката при ''черно-белите'' е напрегната, тъй като има скандали по високите етажи на клуба. Изпълнителният директор Павел Колев се оплака, че не всичко на “Лаута” върви добре, а в отговор единият от собствениците - Адам Сотков, му поиска оставката. Другият такъв - Христо Крушарски, пък контрира, че дори и да я подаде, той няма да му я приеме. Пловдивчани загубиха с 0:3 гостуването си на Левски през уикенда и изглежда, че наставникът Александър Томаш ще трябва да коригира доста неща в представянето на отбора.

От своя страна Лудогорец от доста време играе в сгъстен цикъл, а с днешния мач влиза в три поредни тежки битки, които ще проведе в рамките на седмица. След срещата с Локомотив (Пловдив) “орлите” гостуват на ЦСКА - София, а след това домакинстват на Нордселанд в Лига на конференциите. Сблъсъкът с датчаните ще определи кой от двата тима ще продължи в Европа и напролет.

 

Вероятни състави: 

ЛУДОГОРЕЦ: Слуга, Фон Витри, Сундберг, Вердон, Недялков, Нареси, Гонсалвеш, Пьотровски, Неделев, Текпетей, Крус

ЛОКОМОТИВ: Хоркаш, Камдем, Паскалев, Сегура, Лясков, Иванов, Евандро, Дион, Джовани, Илиев, Минчев