Нулево равенство между Берое и Етър

11 Дек 2023 19:36

Берое и Етър завършиха 0:0 в последен мач от 20-ия кръг на efbet Лига. Заралии се скъсаха да пропускат и така и не успяха да преодолеят вратаря на гостите Мартин Величков. И в този мач имаше дълго продължение, след като срещата бе прекъсната за 10 минути в началото на второто полувреме заради гъст дим, причинен от димки и факли. Феновете на двата отбора гледаха мача заедно.

Отборът на Хосе Луис Ачиари завършва годината на 9-ото място с 25 точки, докато Етър е на последната позиция с едва 9 спечелени пункта.

Двубоят започна на високо темпо, а гостите бяха една идея по-активни през първите минути. Още в началото Шахредин Букхолда опита шут от далечна дистанция, но неточно, а след това “виолетовите” организираха няколко атаки, които не доведоха до нищо. В 12-ата минута Берое създаде суматоха в наказателното поле на Етър, но нито един футболист в зелено-бяло не успя да се ориентира добре.

В 22-ата минута Крум Стоянов направи хубави финтове и елиминира двама защитници на домакините отляво. Последва центриране към Мариян Иванов, който се опита атрактивно с ножичен удар да завърши, но топката премина над напречната греда.

След няколко положения и пред двете врати, които не застрашиха нито един от двамата вратари, се стигна до 35-ата минута. Тогава след центриране от корнер Вълков засече с глава, а Трибуле през човек също успя да докосне топката. Точно на голлинията обаче Георги Александров изчисти и така предотврати попадение във вратата на Етър.

Няколко секунди по-късно гостите отбелязаха попадение. Добро извеждащо подаване от Букхолда намери Кандидус, който вкара от близка дистанция. Веднага обаче бе вдигнат флаг за засада и голът не бе признат. В 42-ата минута Годой получи добра възможност. Той пое на гърди с гръб към вратата и стреля със задна ножица, но вратарят на гостите изби в последния момент.

​Джани Политино опита удар към вратата на Етър при старта на втората част, но Величков спаси. В 51-ата минута фенове на двата отбора се обединиха и запалиха факли, което спря срещата в Стара Загора за 10 минути, след като гъстият дим се настани над терена на стадион "Берое". Съдията Никола Попов не можеше да използва системата ВАР и до изчистването на облаците не поднови играта.

В 72-ата пък Берое направи още една силна атака, а Енцо Ойос сви вдясно за Джани Политино. Той стреля по диагонала, ала Величков направи поредната си добра намеса в срещата. Три след това Кольо Станев от Етър остави своите с 10 човека, след като Сегундо Пачаме го фаулира, но при падането реши да изхвърли с крака тялото на съперника. Никола Попов преразгледа ситуацията и взе решение да изгони бранителя на "виолетовите".

Берое създадое поредната чиста ситуация, а Вини Трибуле свали с глава топката вдясно за Джани Политино и размина Величков. Той стреля, но прати топката край търовската врата - аут. Пет преди края Вини Трибуле успя да се освободи от опеката на бранител на Етър в наказателното поле на "болярите" и комбинира с Политино. Той отправи поредния си удар в срещата от воле, ала доста неточно - аут. В 87-ата Вини Трибуле беше изведен вляво и даде остър пас за Годой. Той отигра от движение, но Величков с тяло парира удара на нападателя. В последствие удар на Политино беше блокиран от бранител на гостите.

Натискът на заралии не стихна, а Вини Трибуле видя Сантиаго Годой в полето на Етър, след което последва изстрел, но Ангелов с крак блокира нападателя на Берое. В 96-ата Етър оцеля, след като капитанът Ангелов изчисти рикоширала топка, която бе центрирана в наказателното му поле току преди голлинията и тук късметът пак се усмихна на "болярите".

В деветата минута от добавеното време Сегундо Пачаме обстрелва вратата на търновци от средна дистанция, но мерникът му изневери и топката отиде встрани.