Манол Иванов: Кандидатурите на Касабов и Гонзо са несериозни, Стилиян Петров да не говори неподготвен

22 Фев 2024 17:58

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Манол Иванов даде интервю пред dsport и Дарик радио, в което говори за програмата и кампанията си, както и за останалите кандидати.

„Влизам с изключително голям хъс, нагласа, че имам възможностите и компетенцията да променя нещата. Преди две години, когато бяха онези два Конгреса – легитимният и нелегитимният, този резултат от 240 срещу 242 гласа, показа, че футболната общественост е започнала да узрява“, започна Иванов.

„Сега сме повече кандидати, аз бях заявил, че ще водя позитивна и колегиална кампания, не бих искал да казвам нищо лошо за останалите кандидати, появиха се доста и започнаха нещата да изглеждат трагикомични. С кандидатурата на господин Михаил Касабов, издигната от Славия и изказването на господин Венци Стефанов, се получава конфликт на интереси. Човек, който ще организира Конгреса, се кандидатира за президент, за мен това е недопустимо. Господин Венци Стефанов каза, че това е най-компетентния и подходящ за този пост, но досега къде беше господин Касабов? Господин Георги Иванов, когато му се даде през 2014 година пълната власт в Левски, какво постигна? От две години постигнал ли е нещо с националните отбори?“, продължи той.

„Това ръководство трябва да си отиде, защото в 90% от програмата им нищо не е постигнато. Всичките кандидати искат промяната, но всеки има и плюсове, и минуси. Моята кандидатура си я оценявам за доста положителна, в голям процент смятам, че ще успея. Имам и компетенцията, не съм зависим. Мога диалогично с всички клубове да променя нормативната уредба, да работя с държавата. Това ме прави подходящият кандидат за президент на БФС. На 12 февруари Изпълкомът прие регламента за провеждане на Конгреса и съответните комисии, само че регламентът все още не е публикуван“, каза още Манол Иванов.

„С моя екип отидохме да получим нашите документи. Има една юридическа комисия, която ще гледа под лупа документите и всеки пропуск ще е в ущърб на самия кандидат. Не знаем още кой ще брои бюлетините, какво значи според тях интегрална бюлетина, колко време ще има всеки кандидат за изказване. Това са малки подробности, но се буди съмнение за манипулации. Искат няколко клуба да ме издигнат, но аз ще внеса документите си с един клуб. Останалите не са готови, защото разбрах, че някои клубове скоро са получили условията за издигане на делегат и делегат, тепърва трябва да се събират. Предпочитам повече отбори да са наясно кои са кандидатите“, сподели кандидатът за президент на БФС.

„Не е тайна, аз съм привърженик и акционер на Левски, но ако стана президент, Левски няма да са привилегировани. Господин Боримиров каза, че иска да види кандидатите. Аз ще внеса първи документите, оттам нататък ще видим.“

„Когато започнах кампанията си, изявих готовност, без значение кой е кандидат за президент, евентуално, че можем да работим в екип впоследствие, в зависимост дали имаме еднакви виждания за развитието на българския футбол и промените. Аз съм екипен играч. С моето желание за работа и компетентност мога да помогна във всяка една позиция. Не мога да кажа в момента ще има ли балотаж. Смятам, че ще се стигне до балотаж. Смятам, че на първи тур никой няма да постигне мнозинство“, заяви Иванов.

„Не изключвам нито сензационни и нови кандидатури. Кандидатурите на господин Касабов и господин Георги Иванов в последни момент са несериозни и дори смехотворни. Всеки кандидат имаше достатъчно време да изясни своите програми, да каже вижданията си, част от екипите си. Всеки кандидат премина през повечето медии. Нов кандидат кога ще представи плановете си? Как Георги Иванов убеди Ахелой?“, добави той.

„Призовавам моите опоненти, не господин Бербатов, а господин Стилиян Петров, да не говори неподготвен, защото в интервю каза, че единствени обикалят, срещат се с клубове, не вижда програмите на другите, предоставих на всяка една медия моята програма и сме обиколили Русе, Шумен, Бургас, Хасково, цялата софийска област и продължаваме, така че не са единственият екип, който се среща с футболните клубове“, завърши Манол Иванов.