Нелепа вратарска грешка донесе успеха на Леверкузен срещу Майнц

23 Фев 2024 23:49

Отборът на Байер (Леверкузен) се наложи над Майнц 05 с 2:1 като домакин в двубой от 23-ия кръг на Първа Бундеслига. 

Футболистите на Чаби Алонсо записаха четвърти пореден успех в първенството и се намират на първата позиция в класирането с актив от 61 пункта. ''Аспирините'' натрупаха преднина от 11 точки пред Байерн (Мюнхен). Майнц остава на предпоследното 17-о място с 15 пункта. 

Леверкузен поведе в третата минута след попадение на Гранит Джака, който шутира изненадващо от границата на наказателното поле. Центнер закъсня с реакцията си, въпреки че кълбото мина точно над главата му.

Пет минути по-късно гостите изравниха. Надим Амири центрира от статично положение, Силвн Видмер се пребори за топката на далечната греда и я върна към точката на дузпата, където Доминик Коор я посрещна с глава за 1:1.

В 68-ата минута далечен удар на Роберт Андрих не трябваше да представлява никакъв проблем за стража на гостуващия тим, но Центнер позволи топката да мине през ръцете му и да влезе във вратата - 2:1. 

Майнц остана с човек по-малко в 80-ата минута, тъй като Джесик Нганкам извърши грубо нарушение и получи директен червен картон. 

В следващия кръг Леверкузен гостува на Кьолн, а Майнц 05 посреща Борусия (Мьонхенгладбах).