Интер с огромна крачка към титлата

09 Мар 2024 21:03

Интер успя да надделее с 1:0 над Болоня като гост в мач от 28-ия кръг на италианската Серия ''А".

Футболистите на Симоне Индзаги записаха десети пореден успех в първенството. ''Нерадзурите'' се намират на първата позиция с актив от 75 точки. ''Рособлу'' остава на четвъртото място с 51 пункта.

За Интер предстои тежко гостуване на Атлетико (Мадрид) в мач реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. Първата среща завърши при резултат 1:0 в полза на ''нерадзурите''. Болоня е гост на Емполи в среща от Серия ''А''.

Двубоят започна с натиск от страна на Интер. В 10-ата минута Алексис Санчес си отвори пространство за удар и отправи такъв от наказателното поле на Болоня, като насочи топката в десния ъгъл, но Лукаш Скорупски отрази.

Пет минути по-късно Матео Дармиан стреля към вратата на Болоня, но не успя да намери очертанията, като топката прелетя покрай левия страничен стълб.

Николо Барела излезе на чиста позиция за удар в 22-рата минута, но отново Лукаш Скорупски бе последната пречка пред гола. Интер бързо си върна притежанието и Карлос Аугусто пробва рефлекса на стража на Болоня на свой ред, но Скорупски пак се справи.

Болоня разгърна добре своя много опасна атака в 34-ата минута, като Люис Фъргюсън имаше първата добра възможност да отбелязване за домакините, но Ян Зомер не отстъпи на своя колега, като също направи страхотно спасяване.

Интер успя да поведе в 37-ата минута, когато Алесандро Бастони показа добра техника и центрира топката в наказателното поле на Болоня, където Ян Бисек засече с глава и насочи топката в горния ляв ъгъл на вратата, не оставяйки шансове на Скорупски да се намеси.

На почивката Индзаги замени Аугусто с Дъмфрис, след като се оказа, че бразилецът е получил остра болка в прасеца.

Късметът спаси Интер от изравнително попадение в 49-ата, когато опасно стреля Щефан Пош.

Последва дълъг период, в който Интер почти не нападаше, а си стоеше в половината и очакваше домакините да опитват да организират атаки. Липсваха чистите положения и мачът откровено стана скучен.

И все пак Болоня успя да стигне до отличен шанс в 78-ата, когато Зиркзее се озова на добра позиция, но шутира слабо и е ръцете на Зомер.

Main Menu