Левски сложи край на изумителната серия на Крумовград в исторически мач в Коматево (СНИМКИ И ВИДЕО)

22 Май 2024 18:14
Левски сложи край на изумителната серия на Крумовград в исторически мач в Коматево (СНИМКИ И ВИДЕО) Снимки: Plovdivskinovini.bg

Левски победи Крумовград с 1:0 на спортен комплекс „Никола Щерев-Старика“ в мач от 34-ия кръг на efbet Лига с късен гол на Цунами, а по този начин приключи серията от 15 поредни мача без поражение за момчетата на Станислав Генчев.

Срещата е историческа, тъй като за първи път жена, в лицето на Християна Гутева, ръководи мач от българския елит. Преди първия съдийски сигнал тя получи подаръци от двата клуба - фланелки, както и от БФС – букет цветя и специален плакет.

С успеха Левски с 61 точки и се бетонира на четвъртото място в класирането, докато Крумовград е шести с 49. В следващия кръг, който е последен за сезона, ''сините'' посрещат Лудогорец, докато крумовградчани гостуват на Черно море.

Крумовград стигна до корнер още в първите секунди, но той не доведе до опасност. Левски отговори с шут на Охене във втората минута, който излезе в аут.

Малко по-късно, в четвъртата минута, Бала отправи топовен изстрел от двайсетина метра, който намери напречната греда на крумовградчани.

В 14-ата минута Левски осъществи добра комбинация по дясното крило. Тя завърши с шут в аут на Ел Джемили. Три минути по-късно Митков стреля от далечна дистанция над вратата.

В 20-ата минута Кордоба извърши нарушение като последен в отбрана и трябва да благодари на реферите, че се размина само с жълт картон.

В 28-ата минута "сините" нацелиха напречната греда за втори път. Този път това стори Галчев чрез снаряд от 25 метра. Георгиев успя да чукне леко топката, което бе достатъчно да не спре в мрежата му, а да се отбие в гредата.

В 42-ата минута Колев се откъсна зад "синята" отбрана и отбеляза останал очи в очи с Андреев, но попадението правилно бе отменено поради засада.

Осем минути след почивката Левски имаше шанс за попадение. Патрик-Габриел Галчев центрира отляво в наказателното поле от свободен удар към далечната греда, където Фабио Лима свали с глава за капитана Вандерсон Цунами, който стреля от границата на малкия пеналт, но от трудна позиция над вратата.

Минута по-късно Галчев шутира пред наказателното поле и бе точен, но в ръцете на Янко Георгиев. В 58-ата минута нов удар от малък ъгъл на Лима отново беше уловен от вратаря на домакините.

Малко след това треньорът на "сините" Николай Костов включи в игра Рикардиньо и Билал Бари, които замениха Джавад Ел Джемили и Евертон Бала.

В 67-ата минута Марин Петков центрира по тревата отляво в наказателното поле, където Рикардиньо и Билал Бари не се разбраха, но пък и играчитена Крумовград не успяха да изчистят добре топката. Тя попадна на пътя Асен Митков, който стреля опасно пред дъгата на наказателното поле, но кълбото премина близко до лявата греда на Георгиев в аут.

Десет минути преди края на редовното време Левски отново беше близо до попадение. Асен Митков центрира от свободен удар към границата на вратарското поле, където Цунами се извиси и стреля силно и точно с глава, но Янко Георгиев се отчете с нова отлична намеса, избивайки топката.

Във втората минута от добавеното време Левски вкара! Кристиан Димитров засече центриране от корнер на Марин Петков и нацели левия страничен стълб, а капитанът Цунами бе непокрит и от близка дистанция прати топката в мрежата - 0:1!