Будапеща приема финала в Шампионската лига през 2026 година

22 Май 2024 17:27

УЕФА избра Будапеща за домакин на финала на Шампионската лига през сезон 2025/26 и отложи даването на мача през 2027 година на Милано на фона на несигурността относно бъдещето на стадион ''Сан Сиро''. Това стана ясно след днешното заседание на изпълнителния комитет на УЕФА в Дъблин.

''Пушкаш Арена'' и ''Сан Сиро'' бяха единствените два кандидата за дата финала. Финалът този сезон е на ''Уембли'' в Лондон, а домашната арена на Байерн (Мюнхен) ще бъде домакин през следващата кампания. Емблематичният "Сан Сиро", официално известен като Стадио Джузепе Меаца и общинска собственост на град Милано, е под заплаха от разрушаване, тъй като местните грандове Милан и Интер търсят парцели, където да изградят свои стадиони.

Град Франкфурт пък ще бъде домакин на финала в Лига Европа през 2027 година, съобщиха още от УЕФА. Междувременно Лайпциг ще посрещне финала на Лигата на конференциите през 2026 година, а стадионът на Бешикташ в Истанбул ще приеме финалите на Лига Европа догодина и на Лигата на конференциите през 2027 година.