Арда отказа Славия от битката за баража за ЛК

23 Май 2024 17:26

Отборът на Арда надделя над Славия с 3:1 в мач от 35-ия кръг на efbet Лига. Двата тима се намират в групата, определяща отбора, който ще има възможност да играе бараж за Лигата на конференциите.

Футболистите на Николай Киров отказаха ''белите'' от битката за седмата позиция, даваща право на плейоф за Лигата на конференциите срещу третия в класирането.

Кърджалийци събраха актив от 48 точки на седмото място, а столичани остават десети с 43 пункта. Осмият и деветият ЦСКА 1948 и Ботев (Пловдив) имат по 46 и 45 точки и се изправят един срещу друг малко по-късно днес. Ако ''жълто-черните'' завършат седми, то осмият ще играе плейоф.

Арда поведе в резултата в 33-ата минута. Тонислав Йорданов получи топката на дъгата на наказателното поле и с мощен удар прати топката в мрежата на Вуцов.

В 41-ата минута Господинов отрази удар на Александров, след което топката стигна до Тони Тасев, той я продължи към Николов, който я бутна в мрежата за 1:1.

Домакините отново поведоха в резултата в 62-ата минута. Светослав Вуцов изпусна топката след центриране в наказателното поле и Пламен Крачунов от близка дистанция я прати във вратата му - 2:1.

В 86-ата минута след изпълнение на ъглов удар топката стигна до Коконов почти на границата на наказателното поле и той с изстрел от движение се разписа за 3:1.

В последния кръг Арда гостува на Ботев, а Славия приема ЦСКА 1948.