Непредвидими сблъсъци на Евро 2024

16 Юни 2024 08:25

Отборите на Полша и Нидерландия ще премерят сили в двубой от първия кръг на група ''D'' на Европейското първенство по футбол в Германия. Мачът започва в 16:00 часа в Хамбург.

Роберт Левандовски и компания много трудно се класираха за Евро 2024, след като им се наложи да минат през плейофите, в които сразиха Уелс като гости. За Нидерландия е специално, че този турнир е в Германия, защото точно там през 1988 година те стигнаха до единствената си европейска титла.

Словения и Дания откриват сблъсъците в група ''С'' на Евро 2024. Срещата между двата тима, която ще се проведе в Щутгарт, започва в 19:00 часа. 

Словения и Дания са запознати много добре със своя съперник, защото бяха в една група и в квалификаците за този шампионат. ''Червения динамит'' се справи по-добре в тези мачове, взимайки успех в домакинството си и измъквайки точка в Любляна. 

 

Англия започва участието си на Европейското първенство с мач срещу Сърбия в Гелзенкирхен. Срещата от група ''С'' започва в 22:00 часа. 

Отборът на Гарет Саутгейт стигна до финала на предишния шампионат на Стария континент, но загуби от Италия след изпълнение на дузп на ''Уембли''. Англичаните останаха непобедени в своята квалификационна група. 

Сърбия спечели четири от осемте си мача в своята квалификационна група, но това бе достатъчно да се класира като втори тим, отстъпвайки на победителя Унгария.