Новите собственици на Интер с първо изявление към феновете на клуба

27 Май 2024 15:47
Новите собственици на Интер с първо изявление към феновете на клуба Снимка: БГНЕС/EПA

Американският инвестиционен фонд ''Оуктрий'' направи първото си официално изявление към феновете на Интер, след като влезе като нов собственик на отбора. 

Американците, които до момента финансираха досегашния основен акционер - Стивън Жанг и компанията му ''Сунинг'' се превърнаха в мажоритарен собственик на ''нерадзурите'' преди дни, след като Жанг не успя да изплати сумата по рефинансиране на дълга към фонда, възлизаща на 380 млн. евро заедно с лихвите. 

От ''Оуктрий'' заявиха пълната си ангажираност към клуба и желание настоящите успехи да бъдат надградени.

''Днес бележим нова глава в партньорството между Интер и “Оуктрий”. Тъй като поемаме собствеността, искаме да потвърдим нашия ангажимент към просперитета и успехите на клуба. От 2021 година ние подкрепяме Интер като партньор, ценейки наследството, историята и непоклатимия дух на играчите и феновете. Вашата страст и лоялност са в сърцето на неспирните успехи на клуба. Горди сме, че нашата финансова подкрепа през последните три години спомогна за постигането им. Очакваме с нетърпене да продължим да работим в тясно сътрудничество с настоящия мениджърски екип, за да надградим над инерцията, която бе постигната с поставянето на втората звезда (през тази година Интер спечели 20-ата си титла на Италия). Поради тези причини ние сме фокусирани върху осигуряването на оперативната и финансовата стабилност, за да помогнем за постигането на постоянни успехи на и извън терена. Форца Интер!,” се казва в официалното обръщение на новите собственици към “синьо-черната” част от Милано и милионите фенове на “нерадзурите” по света.