ЦСКА-София се пробва за двама национали

14 Юни 2024 07:58
ЦСКА-София се пробва за двама национали Снимка: Plovdivskinovini.bg

ЦСКА-София проявява сериозен интерес и ще опита да привлече в редиците си двама български национали, разбра „Тема Спорт“. Армейците следят отблизо ситуацията с централния защитник Петко Христов и нападателя Мартин Минчев. Двамата имат договори с клубовете си, така че вариантите да пристигнат в Борисовата градина са чрез закупуване или преотстъпване.

25-годишният Христов е част от втородивизионния италиански Специя. През изминалия сезон той взе участие в 20 двубоя, в които се отчете с 3 попадения и 3 жълти картона. Юношата на Славия отиде в Италия през лятото на 2017 година, когато подписа с Фиорентина. След периоди под наем в Тернана, Бишелие и Про Верчели правата му бяха придобити от Специя, който също го преотстъпи през сезон 2022/23 на Венеция. Христов има 19 двубоя за националния отбор, като пропусна последните контроли срещу Румъния и Словения заради травма. Според запознати в радара на армейците е и неговият брат близнак Андреа, който е собственост на втородивизионния Козенца.

23-годишният Мартин Минчев пък през миналото лято премина от Спарта Прага в елитния турски Ризеспор. Взе участие в общо 37 мача за тима във всички турнири, в които отбеляза 3 гола и даде 2 асистенции. Статутът му обаче не е на твърд титуляр и е възможно ЦСКА-София да привлече интереса му именно с такова предложение. Червените водеха разговори за нападателя още по времето, когато беше част от Черно море. Договорът на Минчев с Ризеспор е до лятото на 2026 година.