ПСЖ с първа грешна стъпка в Лига 1

22 Сеп 2024 07:43

Тимът на Пари Сен Жермен не успя да спечели визтата си на Реймс от петия кръг на френската Лига 1. Срещата между двата отбора на стадион ''Огюст Делон'' завърши при резултат 1:1. 

Парижани остават начело в класирането с 13 точки, а Реймс е на петата позиция с 8 точки. 

Домакините откриха резултата в деветата минута след попадение на Кейто Накамура. В 68-ата минута Усман Дембеле изравни резултата, след като се възплзва от диагонално подаване на Жоао Невеш и от близка дистанция се разписа за 1:1.

Вчера се изиграха още два мача от Лига 1. В истински голов спектакъл отборите на Лил и Страсбург не излъчиха победител. Двубоят на стадион ''Пиер Мороа'' завърши при зрелищно равенство - 3:3. 

Косоварят Едон Жегрова вкара два пъти за ''песовете'' в 15-ата и 27-ата минута, за да изведе своите напред с 2:0. Гостите от Елзас успяха да изравнят още през първата част след попадения на Андрей Сантос (30') и Емануел Емега (42'). Себастиан Нанаси вкара третия гол за Страсбург в 66-ата минута, с който направи резултата 3:2 в полза на своя тим. Джонатан Дейвид пък отбеляза гола за 3:3, с който оформи крайния резултат в 84-ата минута.

Отобрите на Рен и Ланс не излъчиха победител на ''Роажон Парк'', след като завършиха при резултат 1:1.

Арно Калимуендо откри за домакините от дузпа в 24-ата минута, а дълбоко в добавеното време на мача Мбала Нзола изравни.