Днес на Евро 2024: Сблъсък на титани между Испания и Италия

20 Юни 2024 08:07

Отборите на Словения и Сърбия ще премерят сили един срещу друг в двубой от втория кръг на група ''С'' на Евро 2024. Срещата между двата тима в Мюнхен стартира в 16:00 часа.

Словенците стартираха с равенство срещу Дания (1:1), а сърбите допуснаха поражение от Англия с 0:1. Словения ще търси своята първа победа на еврофинали днес. За Сърбия това е първо участие на Европейско първенство като независима нация. 

 

Англия ще търси нов успех в група ''С'' на Евро 2024 и по този начин да си осигури класиране за елиминационната фаза на турнира. ''Трите лъва'' ще се изправят срещу Дания във Франкфурт. Двубоят започва в 19:00 часа.

Англичаните надделяха над Сърбия с 1:0 в миналия кръг, докато датчаните записаха равенство със Словения (1:1).

Англия и Дания има три преки сблъсъка на големи първенства. На Евро 1992 двата тима се изправят един срещу друг в двубой от груповата фаза, който завършва при нулево равенство. През 2002 година англичани и датчани премериха сили в осминафинален мач от Световното първенство, като тогава ''трите лъва'' надделяха с класическото 3:0. Англия и Дания се срещнаха и на полуфинален двубой от Евро 2020. Англичаните се наложиха драматично след продължения с 2:1.

 

Испания и Италия се изправят един срещу друг в един от най-очакваните сблъсъци от груповата фаза на Евро 2024. Сблъсъкът между титаните започва в 22:00 в Гелзенкирхен. Испанците и италианците се намират в група ''В'', в която са още отборите на Хърватия и Албания.

Двата тима се срещат за пети пореден турнир, като в последните два сблъсъка на европейско първенство италианците изхвърляха испанците. 

В исторически план тимът на Испания има леко предимство с 13 победи срещу 11 загуби и 16 равенства срещу Италия. 

''Ла Фурия'' започна с невероятна победа над Хърватия с 3:0, а ''адзурите'' победиха Албания с 2:1 след обрат.