Милан с нов успех в Серия ''А''

27 Сеп 2024 23:55

Отборът на Милан записа трети пореден успех в италианската Серия ''А''. ''Росонерите'' надделяха с 3:0 над Лече на ''Сан Сиро'' в двубой от шестия кръг на шампионата.

Така футболистите на Пауло Фонсека събраха 11 точки на първата позиция във временното класиране. ''Джалоросите'' пък заемат 15-ата позиция с 5 пункта.

В 38-ата минута домакините поведоха в резултата. Тео Ернандес центрира от пряк свободен удар, а Алваро Мората с много качествен удар с глава прати топката в мрежата.

Малко след това Леао изведе отлично Ернандес, а защитникът разстреля Фалконе за 2:0.

Гостите се разпаднаха напълно в 43-ата минута. ''Росонерите'' спечелиха топката в полето на противника. Мората бе изведен в наказателното поле и намери Ейбрахам, който уцели гредата. Топката стигна отново до англичанина, като този път вратарят на Лече отрази удара. Кълбото обаче се озова в Пулишич, който нямаше как да сгреши - 3:0.

Домакините останаха с човек по-малко в 80-ата минута. 18-годишният Давиде Бартесаги получи директен червен картон за опасно влизане в краката на Банда.

Милан ще гостува на Байер (Леверкузен) в мач от втория кръг на основната фаза на Шампионската лига. Срещата между двата тима е на 1 октомври (вторник) от 22:00 часа. За Лече предстои визита на Удинезе, като двубоят ще се проведе на 5 октомври (събота) от 16:00 часа.