Дортмунд с впечатляващ обрат срещу Бохум

27 Сеп 2024 23:44

Отборът на Борусия (Дортмунд) спечели домакинството си на Бохум с 4:2. Двата тима премериха сили на ''Сигнал Идуна Парк'' в двубой от петия кръг на Първа Бундеслига.

''Жълто-черните'' събраха актив от 10 точки на втората позиция във временното класиране. ''Сините'' са на предпоследното 17-о място с едва една точка.

Гостите поведоха в резултата в 16-ата минута. Матуш Беро бе изведен от Филип Хофман и с хубав удар в долния десен ъгъл отбеляза гол.

Само пет минути по-късно Бохум удвои преднината си. Кобел допусна огромна грешка и подари топката на Дани Де Вит, който нямаше как да сбърка - 0:2.

Серу Гираси намали изоставането на Борусия една минута преди края на първата част. Той се разписа с глава след центриране на Юлиан Брандт.

Домакините получиха дузпа в 62-ата минута след нарушение срещу Гираси. Емре Джан застана зад топката и успя да изравни.

''Жълто-черните'' стигнаха до пълен обрат в 75-ата минута. Карим Адейеми изведе Серу Гираси, който вкара второто си попадение в срещата.

В 81-ата минута Феликс Нмеча шутира от границата на наказателното поле, а Патрик Древес допусна сериозна грешка, след което изпусна топката и тя се озова в мрежата му - 4:2.

За Борусия (Дортмунд) предстои домакинство на Селтик в мач от втория кръг на основната фаза на Шампионската лига. Бохум пък ще посрещне Волфсбург в двубой от първенството.