Сърбия стигна до драматично равенство срещу Словения

20 Юни 2024 18:06

Отборите на Словения и Сърбия не се победиха в мач от втория кръг на група ''С'' на Евро 2024. Срещата между двата тима в Мюнхен завърши при резултат 1:1.

Словенците поведоха в резултата в 69-ата минута, когато Жан Карничник се разписа. Сърбите изравниха драматично в последната минута на добавеното време след попадение на Лука Йович.

Словения се намира на втората позиция в група ''С'' с актив от 2 точки, докато Сърбия е на четвъртото място с 1 точка.

В следващия кръг словенците ще премерят сили с Англия, а сърбите ще се изправят срещу Дания.

Сърбите овладяха топката още от началото и се създаде впечатление, че ще доминират във владението й. Точно пред тяхната врата обаче дойде първата голова възможност. В 8-ата минута Ян Млакар успя да овладее и шутира необезпокояван, но стражът Предраг Райкович спаси. Този шанс сложи началото на натиск на Словения.

Около средата на полувремето сърбите поизнесоха играта напред и в 27-ата създадоха и първата си опасност. Тогава Влахович засече с глава, но право в обсега на Облак.

В 31-вата пък съвсем малко не достигна на Митрович да насочи кълбото с глава след подаване от ъглов удар.

Най-чистото положение до момента дойде в 38-ата, когато словенците удариха греда. Ударът в страничния стълб беше на Тими Елшник, а Шешко получи възможност да реализира при добавката, но не уцели вратата.

Играчите на Пикси Стойкович обаче също отговориха с подобен шанс. В 42-рата Митрович се пребори с пазача си и нанесе удар отблизо но Облак отрази. Все пак останаха съмнения за засада по-рано в атаката.

Сърбия направи много голям пропуск в 47-ата минута, когато Душан Тадич изведе Александър Митрович сам срещу Ян Облак, но вратарят се намеси чудесно и спаси удара на нападателя.

Бенямин Шешко отправи много опасен удар в 58-ата минута от около 20 метра, но Райкович демонстрира страхотен рефлекс и изби в корнер.

Андраж Шпорар проби в наказателното поле на Сърбия в 67-ата минута, когато бе изблъскан Страхиня Павлович, но съдията Ковач показа, че няма намерение да свири дузпа.

Словения поведе изненадващо в резултата в 69-ата минута. Тим Елшник много хубав пас в наказателното поле на Сърбия, където Сергей Милинкович-Савич изпусна Жан Карничник, който отблизо вкара топката във вратата на Предраг Райкович.

Сърбия изпусна страхотна възможност да изравни резултата в 71-ата минута, когато Александър Митрович получи пас в наказателното поле на Словения, успя да се пребори с Жан Карничник и стреля, но топката срещна напречната греда на вратата на Ян Облак.

Жан Карничник имаше нова възможност и отправи хубав удар в 79-ата минута, но не успя да намери очертанията на вратата на Райкович.

Лазар Самарджич отправи много опасен диагонален удар в 83-ата минута, но топката премина встрани от левия страничен стълб на Ян Облак. Няколко секунди по-късно Облак се наложи да се намесва след опасно изпълнение на Велко Бирманчевич.

Сърбия успя да изравни резултата в петата минута на добавеното време на срещата. Иван Илич центрира от корнер в наказателното поле на Словения, където Лука Йович засече топката с глава и я вкара във вратата на Ян Облак.