ЦСКА-София с лесен успех над Хебър (ВИДЕО)

27 Юли 2024 21:24

ЦСКА-София постигна първа победа за сезона при новия си треньор Томислав Стипич, след като надигра Хебър Пазарджик с резултат 3:1 в единствения двубой от съботната програма на втория кръг в efbet Лига. На Националния стадион „Васил Левски“ в столицата Станислав Шопов откри в 18-ата, а Марселино Кареасо удвои в 43-ата минута. Георги Чорбаджийски пък оформи класиката с дебютния си гол за "червените" в 81-ата минута. Набил Макни върна едно попадение за гостите в 83-ата минута, с което бе оформен и крайния резултат.

Срещата започна с любопитно положение. В 4-ата минута Санянг за малко не подари дузпа на гостите при безобидна ситуация. Защитникът дръпна и удари с ръка Кабов в наказателното поле, макар че топката бе далеч и от двамата, а съдията Иво Андреев не посочи бялата точка, мотивирайки се, че, според него, играчът на Хебър се е ударил в ръката на Санянг. Не последва сигнал и от ВАР.

Малко по-късно, в 8-ата минута, Вион отправи добър шут извън наказателното поле, а Дебърлиев изби в корнер.

Така се стигна до 18-ата минута, в която "червените" откриха резултата. Линдсет получи извеждащ пас отдясно и центрира от аутлинията по земя към Шопов. Българският халф отклони топката, която след рикошет в Збун излъга Дебърлиев и влетя в мрежата му.

Попадението бе прегледано с ВАР за евентуална засада на Линдсет, но в крайна сметка съдиите не видяха нищо нередно и зачетоха гола.

В 24-ата минута Хайнц стреля под ъгъл от фал, а Дебърлиев изби. Само 180 секунди по-късно Линдсет като по чудо не удвои. Халфът овладя на границата на пеналта и отправи удар, който след рикошет излезе в корнер опасно близо покрай дясната греда. ЦСКА - София разигра късо ъгловия удар, а Хайнц отправи далечен шут под ъгъл, който "кацна" на върху напречната греда.

Минута по-късно отново Хайнц имаше възможност да отбележи, но Дебърлиев се справи с изстрела от близка дистанция.

Малко преди края на първата част и Хебър погледна по-смело към противниковата врата. Кабов овладя на около 25 метра от голлинията и отправи силен удар с десния крак, който излезе в аут над напречната греда.

Този шут не смути "червените", които в 43-ата минута вкараха втори гол. След атака отдясно и центриране бранителите в бяло блокираха изстрел на Чорбаджийски. Последваха няколко единоборства между състезатели на двата отбора. В крайна сметка Линдceт овладя топката и я чукна за Кареасо. Колумбиецът не се забави с удара, пращайки кълбото в долния ляв ъгъл за 2:0.

До края на полувремето ЦСКА - София имаше още една възможност за попадение. Тя се откри пред Санянг. Левият бек шутира от 16-17 метра. Дебърлиев бе излязъл напред и не бе на вратата, но намиращият се пред голлинията Михайлов подложи крак и изби.

В 58-ата минута Георги Чорбаджийски напредна през центъра и нанесе удар от сериозна дистанция, но Петър Дебърлиев успя да спаси. Десет минути след това Чорбаджийски бе изпуснат от отбраната на Хебър и нанесе удар с глава, който премина встрани от вратата, но така или иначе бе вдигнат флаг за засада.

В 73-ата минута Джонанат Линдсет пусна прекрасно подаване към Петко Панайотов, който се озова очи в очи с Дебърлиев и пробва удар по земя към далечния ляв ъгъл, но вратарят успя да избие. В тази ситуация отново имаше отсъдена засада и дори да имаше попадение, то нямаше да бъде признато.

В 75-ата минута Георги Чорбаджийски пропиля златна възможност да реализира трето попадение за ЦСКА-София в срещата. Нападателят бе изведен с дълго извеждащо подаване от Лумбард Делова, озова се сам срещу Дебърлиев, след което го преодоля и стреля към опразнената врата, но Мартин Михайлов съумя да се върне и изби.

В 81-вата минута Чорбаджийски отбеляза първия си гол в официален мач с екипа на ЦСКА-София. Християн Петров пресече подаване, пусна за Марселино Кареасо, който напредна през центъра и изведе добре младия нападател, който нанесе елегантен удар и реализира за 3:0.

Само две минути след това Хебър успя да върне едно попадение. След бързо изпълнен тъч Кристиан Андонов пое топката и навлезе в наказателното поле, след което намери Набил Макни, който с диагонален удар към горния ляв ъгъл успя да се разпише за 3:1.

В 88-ата минута Петко Панайотов измъкна топката и тя стигна до Улаус Скаршем, който от близка дистанция я прати в мрежата, но попадението не бе признато заради засада.

В първата минута от добавеното време Милен Гамаков нанесе удар от воле след разбъркване в наказателното поле на ЦСКА-София, но Християн Петров блокира и топката излезе в първи корнер за тима от Пазарджик. Минута по-късно Гамаков пак се пробва от над 20 метра, но този път бе далеч по-неточен.

В третата минута след изтичането на редовното време Иван Тасев направи добър пробив в наказателното поле на Хебър и нанесе удар от малък ъгъл, с който Петър Дебърлиев се справи и изби в корнер. От ъгловия удар не последва нищо интересно и това бе всичко за мача - 3:1 за ЦСКА-София.