Резил за ЦСКА-София във Варна: Новак разгроми ''червените'' (ВИДЕО)

03 Авг 2024 21:16

Спартак Варна победи ЦСКА-София с 3:0 в двубой от 3-я кръг на efbet Лига. Две от попаденията отбеляза Ахмед Ахмедов, а третото бе злощастен автогол на стража на "червените" Иван Дюлгеров. "Соколите" бяха през цялото време по-добрият отбор, като ЦСКА-София бе изненадващо безидеен и сякаш липсваше абсолютно всякакво настроение в състава на столичани. След тази победа Спартак Варна е вече 2-и със 7 точки на сметката си, докато ЦСКА-София остава 10-и с 3 пункта на сметката си.

Първият точен изстрел отиде на сметката на домакините. Във втората минута Ахмедов се освободи добре от централните защитници на "червените" пред наказателното поле и отправи удар с десния крак, но право в ръцете на Дюлгеров.

В 13-ата минута Илич изведе Ахмедов сам срещу Дюлгеров, но стражът изби в корнер.

След неговото изпълнение Цветков стреля с летящ плонж, насочвайки топката към Ахмедов. Бившият футболист на ЦСКА - София майсторския я отклони с пета в мрежата на "червените".

В 21-ата минута Спартак като по чудо не поведе с 2:0. Вутов изведе Ахмедов фронтално очи в очи с Дюлгеров.

Таранът пробва да вкара, "копвайки" топката, но стражът на "червените" не трепна и изби. Последва нов шут на нападателя, който бе блокиран, а след него Ромееш отправи силен удар под ъгъл, но и този път Дюлгеров изби.

В 26-ата минута "соколите" изпуснаха нова великолепна възможност. Илич изведе за пореден път Ахмедов сам срещу вратаря, а шутът на нападателя разтресе горната греда.

Много по-силната игра на варненци бе подплатена с второ попадение на Ахмедов в 39-ата минута. Величков пусна дълъг пас към Ромееш. Шопов можеше да го пресече, но се спъна и размина с топката. Последва набег на крилото към наказателното поле на "червените". Там изчака заходилият зад гърба му Ахмедов и го изведе очи в очи с Дюлгеров, а таранът реализира след шут с левия крак от десетина метра.

В 56-ата минута Тибо Вион стигна до дълго диагонално подаване в наказателното поле, но ударът му бе спасен от Величков.

Кошмарът за ЦСКА-София стана пълен в 59-ата минута, когато Филип Лесняк проби през центъра и стреля силно. Топката рикошира в десния страничен стълб, след което се удари в гърба на Иван Дюлгеров и влезе в мрежата му за 3:0!

В следващите минути играта се накъса и ЦСКА-София не успяваше да създаде достатъчно голови положения пред вратата на "соколите".

В 69-ата минута Дюлгеров спаси удар на Ивей, но крилото на Спартак Вн бе в засада.

Четвърт час преди края на мача се наложи вратарят на домакините да бъде изнесен на носилка, тъй като се контузи.

В 83-ата минута ЦСКА-София стигна до едва втория си точен удар в мача, като го отправи Георги Чорбаджийски с глава, но не затрудни влезлия като резерва на вратата Никола Виденов.

Секунди след началото на добавеното време на мача Матиас Фаетон бе фаулиран от Виденов в наказателното поле на варненци, но не бе отсъдена дузпа заради засада на футболиста от Гваделупа. Спартак Варна отговори с много неточен удар на Берна след пас на Даниел Халачев в 94-ата минута.