Торино оглави Серия ''А'' след успех над Верона

21 Сеп 2024 00:53

Отборът на Торино успя да победи Верона с 3:2 като гост в мач от петия кръг на италианската Серия ''А''. Двубоят между двата тима се изигра на стадион ''Маркантонио Бентегоди''.

''Граната'' събра 11 точки след днешния си успех и вече заема първата позиция във временното класиране. ''Джалоблу'' допусна втора поредна загуба и се намира на деветото място с 6 пункта.

''Биковете'' откриха резултата в 10-ата минута, след като Антонио Санабрия беше изведен сам срещу вратаря и прати топката в мрежата за 0:1.

Григорис Кастанос изравни след прекрасно попадение с левия крак от границата на наказателното поле само две минути по-късно.

Гостите получиха правото да изпълнят дузпа в 22-ата минута. Павел Давидович удари съперник в лицето и съдията посочи бялата точка, а футболистът на ''мастифите'' получи директен червен картон. ''Ел Торо'' обаче пропуснаха дузпата. Антонио Санабрия се нагърби с изпълнението на наказателния удар. Той стреля в гредата, а след това прати топката във вратата. Но попадението беше отменено, тъй като изпълнителят на дузпата не може да играе с топката, ако тя се е ударила в гредата и отново се е озовала в него.

Торино върна преднината си в 33-ата минута. Валентин Лазаро центрира прекрасно към Дуван Сапата, който се разписа с глава.

Че Адамс се възползва от грешка в отбраната на Верона и с хубав изстрел от дъгата на наказателното поле направи резултата 1:3.

''Скалиджери'' вкараха гол за 2:3 в третата минута на добавеното време на мача. Даниел Москера се разписа от близка дистанция след асистенция на Реда Белаян.

По-рано днес Емполи спечели визитата си на Каляри с 2:0. Срещата между двата тима се проведе на стадион ''Унипол Домус''.

Гостите поведоха в 33-ата минута. Лоренцо Коломбо достигна подаване на Анджорин и шутира добре, за да прати топката между краката на Скуфет. В 49-ата минута Емполи попари домакините с втори гол. Себастиано Еспозито успя да се разпише. Центриране отляво стигна до него на далечната греда. Първия му удар бе избит, но след това 22-годишният нападател се разписа при добавката.

Емполи има 9 точки на четвъртото място в подреждането, а Каляри е на предпоследната 19-а позиция с едва 2 пункта.