Хавиер Ибаниес: Моят медал е за България

01 Сеп 2024 16:40

Олимпийското злато е много голямо нещо за мен, това беше една мечта за мен. Очаквах по-големи резултати, да се състезавам на финала. Изстрадах това разочарование, но все пак съм доволен с бронзовия медал и се радвам за него. Това каза Хавиер Ибаниес в специално интервю за "Арена спорт".

"Искам да благодаря на Красимир Ининиски, благодарение на него съм в България. Направихме чудесна работа, подготвяхме се в различни държави, направихме много добър екип, и благодарение на Господ нещата се получиха добре", обясни Ибаниес.

Той каза още, че това, което е оставал в Куба е семейството си, но подчерта, че тук има много приятели и хора, които го подкрепят.

"В България се чувствам като у дома", сподели боксьорът.

"Моят медал е за България. В Куба приключих със спорта, трябва да призная, че нещата ги научих там. Не се боксирах в продължение на една година и след като пристигнах в България научих много неща, защото тук боксът е европейски, и една смесица между онова, което аз знаех и европейския спорт", разказа още бронзовият медалист от Париж 2024.

Той коментира и евентуалното изваждане на бокса от Игрите в Лос Анджелис.

"Има различни мнения и очаквания, аз се надявам да не го извадят от програмата, защото има боксьори, които мечтаят. Например Радослав Росенов, той е много силен боксьор, и той мечтае да бъде олимпийски шампион, затова се надявам да не го извадят от олимпийската програма", добави Ибаниес.

"Мечтая да бъда олимпийски шампион. Участвал съм на две световни първенства. Така че, искам да бъда и световен шампион", завърши боксьорът.