ПСЖ не спира да побеждава

15 Сеп 2024 07:47

Тимът на ПСЖ успя да стигне до успех над Брест като домакин с 3:1 в двубой от четвъртия кръг на френската Лига 1. Така футболистите на Луис Енрике нямат нито една загубена точка от началото на сезона и са еднолични лидери в класирането, докато Брест е 12-и с едва 3 пункта. 

Гостите поведоха в резултата след гол от дузпа на Ромен Дел Кастильо в 29-ата минута. В 42-ата минута Усман Дембеле отбеляа попадение за 1:1. В 73-ата минута Хакими намери Руис на границата на наказателното поле, а халфът шутира в горния ляв ъгъл - 2:1. Веднага след подновяването на играта домакините вкараха още един гол. В първия момент Рандал Коло Муани пропусна, но Усман Дембеле при добавката реализира второто си попадение за вечерта.

За парижани предстои домакинство на Жирона в Шампионската лига. Брест пък ще приеме Щурм Грац в най-силния европейски футболен клубен турнир.

Отборът на Монако спечели визитата си на Оксер с класическото 3:0. Гостите от Монако решиха всичко още през първото полувреме, след като Тило Керер (8') и Вандерсон (25') отбелязаха попадения. Швейцарският национал Денис Закария оформи класиката в 89-ата минута.

Тимът на Олимпик (Марсилия) записа домакинска победа над Ница с 2:0 в дербито на Лазурния бряг. В 40-ата минута Нийл Мопе се разписа с глава след центриране на Луис Енрике, а в 53-ата минута именно Енрике вкара за втори път топката във вратата на гостите.