Лудогорец измести Левски от върха

18 Сеп 2024 19:31

Отборът на Лудогорец спечели гостуването си на Славия в отложения мач от втория кръг на efbet Лига. Разградчани надделяха с 1:0 на стадион ''Александър Шаламанов''.

Така ''орлите'' са новият лидер в първенството. Лудогорец събра 19 точки, колкото има и Левски, но шампионите са първи заради предимството в директните мачове. ''Белите'' допуснаха второ поредно поражение и заемат 11-ата позиция с 8 пункта.

В следващия кръг разградчани приемат Локомотив (София), а Славия посреща Левски.

Квадво Дуа отправи удар от движение в 15-ата минута, но Светослав Вуцов спаси.

Галин Иванов стреля коварно в 19-ата минута, но топката премина встрани от десния страничен стълб на вратата на Падт.

В 23-ата минута Сон центрира от фал в наказателното поле на Славия, където Ивайло Чочев стреля с глава, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Пред Карл Фабиен се откри много добра възможност в 25-ата минута и стреля, но неточно в аут.

Лудогорец поведе с 1:0 в 32-ата минута. Рик Джонатан вкара много красив гол. Бразилецът с удар извън наказателното поле прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Светослав Вуцов.

Рик Джонатан получи повече пространство в 51-ата минута и отправи удар от дистанция, но прати топката встрани от левия страничен стълб на вратата на Светослав Вуцов.

В 72-ата минута след центриране от корнер в наказателното поле на Славия топката стигна до Оливие Вердон, който стреля, но неточно в аут.

Ерик Маркус имаше нелоша възможност в 87-ата минута в наказателното поле на Славия, но ударът му бе отразен от Светослав Вуцов.

Две минути по-късно Спас Делев центрира от корнер в наказателното поле на Славия, където Диниш Алмейда стреля с глава, но футболист на "белите" успя да изчисти топката пред голлинията.