Спарта Прага се разправи със Залцбург, равенство между Болоня и Шахтьор

18 Сеп 2024 21:50

Чешкият шампион Спарта Прага разгроми като домакин РБ (Залцбург) с 3:0 в мач от първия кръг на основната фаза на Шампионската лига. 

Още във втората минута домакините откриха резултата. Лукаш Хараслин стреля, вратарят на ''биковете'' спаси, но топката се озова в Каан Кайринен, който я прати във вратата. В 42-ата минута Виктор Олатунджи получи топката от Филип Панак и с изстрел от движение реализира втори гол. Казим Лачи излезе очи в очи с вратаря на гостите Янис Бласвик и прати топката във вратата за 3:0 в 58-ата минута.

Отборите на Болоня и Шахтьор (Донецк) пък не успяха да се победят под проливния дъжд на стадион ''Ренато Дал'Ара''. Срещата между двата тима завърши при резултат 0:0. 

Италианците бяха по-активният тим, въпреки че започнаха срещата кошмарно. Още в четвъртата минута гостите можеха да открият резултата, ако Георгий Судаков бе преодолял Лукаш Скорупски от дузпа, но той не успя да стори това. Впоследствие ''рособлу'' имаше по-изгодните шансове за гол, но вратарят на украинците Дмитро Ризик се отчете с няколко добри спасявания.