Кристъл Палас спъна Манчестър Юнайтед

21 Сеп 2024 21:29

Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед завършиха при резултат 0:0 в двубой от петия кръг на Висшата лига на Англия. Мачът се проведе на ''Селхърст Парк''.

''Орлите'' записаха трето поредно равенство в шампионата и имат актив от 3 точки на 16-ото място във временното класиране. ''Червените дяволи'' са 11-и със 7 пункта.

За Кристъл Палас предстои гостуване на Евертън в първенството, а Манчестър Юнайтед ще посрещне Твенте в мач от първия кръг на основната фаза на Лига Европа.

В 10-ата минута Джошуа Зиркзее отлично изведе в празно пространство Алехандро Гарначо, той напредна и стреля, но стражът на домакините отново се намеси изключително класно и предотврати откриване на резултата.

Де Лихт бе адресатът на центриране от корнер от страна на Ериксен в 13-ата минута, но ударът на нидерландеца в наказателното поле на Кристъл Палас бе отразен от хендерсън.

Манчестър Юнайтед пропусна златна възможност да излезе напред в резултата в 26-ата минута, когато Диого Далот изведе Алехандро Гарначо очи в очи с Хендерсън. Ударът на аржентинеца обаче бе право в напречната греда, последва добавка от страна на Бруно Фернандеш, който също прати кълбото в напречната греда.

Бруно Фернандеш центрира отляво в 42-рата минута в наказателното поле на Кристъл Палас, но там последователно Джошуа Зиркзее и Алехандро Гарначо се разминаха с топката преди да нанесат решителния удар.

Минута преди края на първата част Еберечи Езе стреля от границата на наказателното поле на Манчестър Юнайтед, но Андре Онана се справи.

Домакините започна силно второто полувреме. Еди Нкетия пропусна страхотна възможност да се разпише във вратата на Манчестър Юнайтед, след като стреля от близка дистанция, но Андре Онана направи феноменално спасяване. Последва добавка от страна на Исмаила Сар, но камерунският страж на гостите бе на висота в 66-ата минута.

В 69-ата минута Дейвид Кут не отсъди дузпа за Манчестър Юнайтед след игра с ръка на Максон Лакроа в собственото си наказателно поле след центриране от корнер. Футболистите на „червените дяволи“ бяха бесни, но след проверка на ситуацията с ВАР не бе намерена очевидна грешка от съдията на терена.

Еберечи Езе си отвори пространство за удар в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, но не успя да намери очертанията на пазената от Андре Онана врата в 72-рата минута.