Реал разгроми Еспаньол на ''Бернабеу''

22 Сеп 2024 00:09

Тимът на Реал Мадрид постигна убедителен успех над Еспаньол с 4:1 на ''Сантиаго Бернабеу'' в двубой от шестия кръг на испанската Ла Лига.

Така ''белите'' събраха актив от 14 точки на втората позиция в класирането, докато ''папагалчетата'' са 11-и със 7 пункта.

В следващия кръг футболистите на Карло Анчелоти ще посрещнат Алавес, а Еспаньол ще приеме Виляреал.

Първата добра възможност се откри пред домакините. В 3-ата минута Арда Гюлер получи отдясно от Джуд Белингам и опита диагонален удар, с който Жоан Гарсия се справи. В 11-ата минута "белите" организираха отлична атака. Фран Гарсия намери Арда Гюлер, който с едно докосване с глава комбинира с Килиан Мбапе, а ударът на французина от малък ъгъл беше избит от вратаря. След изпълнението на корнер Едер Милитао прати топката над вратата с глава.

"Белите" продължиха да атакуват и в 14-ата минута Гарсия спаси удар от далечна дистанция на Арда Гюлер. Малко след това стражът на гостите изби удар на Фран Гарсия. В 20-ата минута Родриго намери Мбапе пред наказателното поле. Нападателят отправи силен удар, но Гарсия отново се справи.

В 28-ата минута Лука Модрич пусна извеждащ пас към Мбапе в наказателното поле. Нападателят опита от движение да насочи към далечния ъгъл, но отново Жоан Гарсия се намеси.

В 32-ата минута Мбапе си позволи да репликира съдията Мунуера Монтеро и получи жълт картон. Пет минути след това Жоан Гарсия се справи и с удар на Белингам от около 20 метра. В 38-ата минута Хави Пуадо опита да изненада излезлия много напред Тибо Куртоа с прехвърлящ удар от центъра, но прати топката над вратата. Малко след това отново Пуадо отправи удар от далечна дистанция, но много неточно.

До края на първата част футболистите на Еспаньол на два пъти оправиха удари към вратата на домакините. Първо шут на Уалид Шедира беше блокиран, а след това Пуадо стреля над вратата.

Гостите шокираха своя именик съперник в 54-ата минута. Тогава Жофре получи дълъг пас от своя вратар, влезе в наказателното поле и опита успоредно центриране, топката се удари в крака на Тибо Куртоа и влезе в мрежата за 0:1.

Домакините реагираха като ожилени и много бързо изравниха.

В 58-ата минута Джуд Белингам шутира, но ударът му бе блокиран. Топката стигна до Даниел Карвахал, който стреля точно и резултатът стана 1:1.

Голът успокои Реал и това даде възможност да по-опасни атаки за домакините.

В 75-ата минута Винисиус Жуниор даде брилянтен пас с външен фалц в наказателното поле на гостите, а Родриго се оказа на точното място и мушна топката в мрежата.

След още 3 минути игра Реал си „затвори“ мача с трети гол. Винисиус Жуниор получи чудесен пас от Килиан Мбапе в наказателното поле и не сбърка – 3:1.

В 88-ата минута Ендрик стигна до топката около ъгловия флаг, финтира Карлос Ромеро и се шмугна към наказателното поле, където Ромеро извърши нарушение и реферът отсъди дузпа. Килиан Мбапе застана зад топката и отбеляза за 4:1.