Барселона се измъчи срещу опашкар

26 Сеп 2024 00:08

Барселона победи Хетафе с 1:0 в мач от междинния 7-ми кръг на Ла Лига. Роберт Левандовски вкара единственото попадение в срещата в 19-ата минута. Така каталунците продължиха с перфектното си представяне от началото на сезона в първенството и записаха седми пореден успех. Хетафе е предпоследен със само четири точки от възможни 21.

Първата интересна ситуация в двубоя бе за Хетафе. В 8-ата минута Карлес Перес стреля с глава, но право в ръцете на Инаки Пеня.

В 19-ата минута Барса поведе в резултата. Ламин Ямал пусна към Жул Кунде, който центрира в наказателното поле, а там вратарят на Хетафе Давид Сория опита да избие, но прати топката към Роберт Левандовски, който с удар от движение я вкара в мрежата му.

В 31-ата минута Левандовски отново вкара топката във вратата, но още в реално време се видя, че полякът се намира в нередовна позиция и попадението няма да бъде зачетено.

Само две минути след това Ламин Ямал намери по много добър начин Левандовски, но Сориа успя с крак да избие.

В 42-ата минута Ямал преодоля двама играчи на Хетафе, но изстрелът му премина покрай вратата на гостите.

рез второто полувреме, гостите опитаха да натиснат и създадоха няколко опасни положения, но липсваше завършващият удар. Ламин Ямал беше близо до втори гол за Барселона, но неговият шут от границата на наказателното поле срещна гредата в 71-ата минута. Моментът беше един от най-вълнуващите в мача, но резултатът остана непроменен.

В последните минути Хетафе отчаяно търсеше изравнителен гол, като Карлес Перес падна в наказателното поле след контакт със защитник на Барселона, но съдията подмина ситуацията и играта продължи. В последните секунди на срещата Борха Майорал пропусна златен шанс да накаже Барселона и да донесе точката на Хетафе.