Славия Прага удари Лудогорец в Разград

26 Сеп 2024 00:02

Лудогорец започна участието си в основната фаза на Лига Европа с поражение с 0:2 от Славия Прага. Срещата, играна на стадион “Хювефарма Арена”, не предложи много положения, като чешкият тим бе по-ефективен пред вратата на Серджио Падт. Попаденията за Славия реализираха Матей Юрашек и Моймир Хитил.

Следващата седмица българският шампион отново има мач във втория по сила клубен турнир, като пак съперникът ще бъде от Чехия. Това ще бъде Виктория Пилзен.

В петата минута пред Лудогорец се откри брилянтен шанс за гол. Руан Секо изведе Кайо Видал, който беше сам срещу Антонин Кински, ала ударът на бразилеца с левия крак отлетя далеч встрани от чешката врата. Лудогорец продължи да контролира повече топката спрямо своя съперник, а в 13-ата Аслак Фон Витри се освободи вдясно и достави пас към Руан Секо, чийто удар не беше точен.

Шест по-късно Кайо Видал се пребори за дълга топка, пратена от Сон. След това кълбото беше върнато към Рик Джонатан, който шутира от полулегнало положение, а топката профуча много близо край вратата на Кински. При ответното нападение Сон изчисти от аутлинията си, а Руан не притича да поеме и Конрад Валем овладя и центрира към Диуф, но тъмнокожият футболист стреля неточно с глава.

Осем минути преди края на първото полувреме чешкият гранд поведе в резултата след груба грешка при изнасянето в защита на "орлите". Топката беше пратена назад, но нито Нареси, нито Алмейда, нито Вердон я взеха, а вместо това Матей Юрасек овладя. №35 на Славия Прага отправи удар с левия крак и прати топката в мрежата на българския шампион.

Малко след това удар на Валем беше блокиран от Вердон и Серджио Падт спаси. Две преди края Рик Джонатан направи две двойни подавания със свои съотборници, а накрая разпредели вдясно към Фон Витри. Нидерландецът центрира за Руан Секо, който се извиси и стреля с глава, но не уцели чешката врата.

В добавеното време от първата част Лудогорец вкара гол в съперниковата врата, ала той не беше зачетен. Испанецът Сон се пребори в наказателното поле на Славия с бранител на гостите и с глава преодоля вратаря, но френският рефер реши, че бранителят на Лудогорец е извършил фал и попадението не беше зачетено.

Втората част започна равностойно и без ситуации пред двете врати. В средата на частта обаче гостите се активизираха и Диуф направи много сериозен пропуск, след като сам срещу Падт не успя да го преодолее и стражът на "орлите" спаси с крак.

В 65-ата минута в крайна сметка Славия удвои аванса си. След центриране от корнер Хитил бе оставен непокрит и засече топката във вратата - 0:2.

До края на срещата Лудогорец така и не успя да направи необходимото, за да се върне в мача и не съумя да създаде положение поне да намали резултата. От друга страна Славия изглеждаше по-опасният тим и можеше да стигне и до трето попадение.