Интер пречупи Удинезе в зрелищен сблъсък

28 Сеп 2024 18:08

Отборът на Интер спечели визитата си на Удинезе с 3:2 в двубой от шестия кръг на италианската Серия ''А''. Срещата между двата тима се проведе на ''Блуенерджи Стейдиъм''.

''Нерадзурите'' събраха 11 точки на третото място във временното класиране, докато ''бианконерите'' допуснаха второ поредно поражение в шампионата и са пети с 10 пункта.

Футболистите на Симоне Индзаги започнаха отлично срещата, след като поведоха след по-малко от минута игра. Давиде Фратези получи страхотно подаване от Матео Дармиан и останал очи в очи с вратаря се разписа за 0:1.

Домакините изравниха в 35-ата минута. Джордан Земура центрира в наказателното поле, където Кристиан Кабаселе вкара гол за 1:1.

В добавеното време на мача Федерико Димарко намери Лаутаро Мартинес в наказателното поле, а аржентинецът се разписа с удар по земя.

Лаутаро Мартинес отбеляза второто си попадение в мача две минути след почивката. Той бе намерен от Маркус Тюрам и успя да се разпише с много хубав изстрел.

Домакините направиха резултата 2:3 в 84-ата минута. Лоренцо Лука вкара с удар в долния десен ъгъл, след като остана очи в очи с вратаря на гостите.

За Удинезе предстои домакинство на Лече в следващия кръг на първенството. Интер ще се изправи срещу Цървена Звезда на ''Джузепе Меаца'' в мач от втория кръг на основната фаза на Шампионската лига.