Арсенал взе своето срещу Лестър, шоу на Палмър помогна на Челси да се справи с Брайтън

28 Сеп 2024 19:09

Арсенал се наложи с 4:2 над Лестър в мач от шестия кръг на Висшата лига на Англия. Срещата между двата тима се изигра на ''Емиратс''.

Футболистите на Микел Артета поведоха с 2:0 през първата част след голове на Габриел Мартинели (20') и Ленадро Тросар (45'). Гостите обаче не се предадоха и изравниха резултата след две попадения на Джеймс Джъстин (47', 63'). ''Артилеристите'' стигнаха до трите точки в добавеното време на двубоя. Първо Леандро Тросар се разписа за 3:2, а малко след това Кай Хавертц оформи крайния резултат.

Така Арсенал се изравни с лидера в класирането Манчестър Сити, като двата тима имат по 14 точки. ''Лисиците'' са 16-и с 3 пункта.

Отборът на Челси успя да надвие Брайтън с 4:2 на ''Стамфорд Бридж''.

Гостите поведоха в седмата минута след попадение на Жоржиньо Рутер, който се възползва от грешка на стража на лондончани Роберт Санчес. Челси изравни с гол на Коул Палмър в 21-ата минута след неточност в защитата на ''чайките''. Седем минути по-късно Палмър от дузпа направи пълния обрат в мача. Той оформи своя хеттрик в 31-ата минута. Три минути по-късно Роберт Санчес и отбраната пред него допуснаха още една голяма грешка, която доведе до попадение във вратата на домакините, дело на Карлос Балеба. Коул Палмър реализира четвъртия си гол в мача в 41-ата минута, с което оформи крайното 4:2 в полза на лондончани.

Челси събра актив от 13 точки на втората позиция във временното класиране, докато Брайтън е осми с 9 пункта.

 

Резултати и голмайстори от мачовете от Висшата лига, които се изиграха по същото време:

Брентфорд - Уест Хям 1:1
1' Мбемо 1:0, 54' Соучек 1:1

Евертън - Кристъл Палас 2:1
10' Гехи 0:1, 47' МакНийл 1:1, 54' МакНийл 2:1

Нотингам - Фулъм 0:1
51' Хименес (дузпа) 0:1