20-годишен стрелял по Тръмп, ФБР разследва "опит за убийство"

14 Юли 2024 07:52

Федералното бюро за разследване (ФБР) пое ролята на водещ федерален орган в разследването на стрелбата на митинг на Доналд Тръмп, при която бившият президент републиканец бе прострелян в дясното ухо, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на изявление на ФБР.

Стрелецът е мъртъв, един от присъствалите на митинга е убит, а други двама са ранени.

"ФБР е поело ролята на водещ федерален орган в разследването на инцидента с участието на бившия президент Доналд Тръмп, който се случи по-рано днес в Бътлър, Пенсилвания", заяви ФБР.

Журналист от СиЕнЕн съобщи, че ФБР е идентифицирало стрелеца, съобщава още Ройтерс.

Според източници, на които се позовава репортера на СиЕнЕн, става дума за 20-годишен мъж от Пенсилвания.

Снайперистът е бил на покрива на сграда на стотици метри от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, извън охранителния кордон​, пише New York Post, позовавайки се на източници от правоохранителните органи.

Последствията от стрелбата на митинга на Тръмп са можели да бъдат още по-сериозни, заявиха от ФБР.Американските правоприлагащи органи все още работят по идентифицирането на стрелеца на митинга в Пенсилвания. Това съобщи на пресконференция Кевин Роджек, служител на Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР), който нарече инцидента "опит за убийство".